World soundtrack awards
 
Film Fest Gent Talkies #16: Bavo Dhooge
Gearchiveerd: Film Fest Gent Talkies #16: Bavo Dhooge
donderdag 28 mrt 2019 - 19:30
Film Fest Gent Talkies
Gearchiveerd

De Krook

Talkies, de maandelijkse talkshow van Film Fest Gent in de inspirerende setting van Bibliotheek De Krook, verwelkomt een nieuwe centrale gast uit de culturele wereld. Bavo Dhooge praat op 28 maart samen met Patrick Duynslaegher over zijn passie voor film.

Klik hier om het gesprek te herbeluisteren.

Bavo Dhooge (1973) is de meest gelauwerde Vlaamse misdaadauteur. Na zijn studies aan het Sint-Lievenscollege te Gent, studeerde hij Film & Televisie aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten. Zijn eindwerk, 'Warmwatervissen', werd in 1998 geselecteerd voor het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Hij kende zijn literair debuut in 2001 met de roman 'Spaghetti'. Sindsdien publiceerde hij een 100-tal boeken. Hij won de afgelopen jaren verschillende toonaangevende prijzen, waaronder de Hercule Poirotprijs in 2013. Ook kreeg hij als enige Nederlandstalige auteur drie jaar op rij vijf sterren in de prestigieuze VN-thrillergids.

Zijn werk wordt geprezen omwille van zijn filmisch karakter en doet denken aan de films van Quentin Tarantino en de Coen Brothers. Momenteel werkt hij aan een boek over de afbeelding van schrijvers in film.

Film Fest Gent Talkies: donderdag 28 maart in het Krookcafé (Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent) van 19:30 tot 20:30 uur; nabespreking tot 21:00 uur.

De Krook

Online communicatie door Wisefools