World soundtrack awards
 
Film Fest Gent Talkies #15: Erik Van Looy (uitverkocht)
Gearchiveerd: Film Fest Gent Talkies #15: Erik Van Looy (uitverkocht)
donderdag 31 jan 2019 - 19:30
Film Fest Gent Talkies
Gearchiveerd

De Krook

Talkies, de maandelijkse talkshow van Film Fest Gent in de inspirerende setting van Bibliotheek De Krook, verwelkomt een nieuwe centrale gast uit de culturele wereld. Patrick Duynslaegher praat op 31 januari samen met Erik Van Looy over de films en de filmervaringen van zijn leven.

Erik Van Looy is een Belgische filmregisseur en ook bekend als de presentator van de populaire tv-quiz 'De Slimste Mens ter Wereld'. In 2003 brak hij door met de film 'De Zaak Alzheimer', een verfilming van de gelijknamige roman van Jef Geeraerts. Deze film met Werner De Smedt en Koen De Bouw ging in Belgische première op Film Fest Gent en groeide uit tot een kassucces in Vlaanderen.

Nadat een filmproject in Amerika op niets uitdraaide nam Van Looy plaats in de regiestoel van 'Loft' (naar een scenario van Bart De Pauw). 'Loft' is tot op vandaag de meest succesvolle Belgische film ooit. Van Looy waagde zich nadien aan een Amerikaanse versie van de film, die in 2014 Film Fest Gent opende, en 'De Premier' met opnieuw Koen De Bouw in de hoofdrol.

Film Fest Gent Talkies: donderdag 31 januari in het Krookcafé (Miriam Makebaplein 1, 9000 Gent) van 19:30 tot 20:30 uur; nabespreking tot 21:00 uur.

Deze activiteit is volzet. Als je inschrijft, kom je op de wachtlijst.

De Krook

Online communicatie door Wisefools