World soundtrack awards
 
Film Fest Gent On Tour: Beautiful Boy
Gearchiveerd: Film Fest Gent On Tour: Beautiful Boy
dinsdag 20 nov 2018 - 20:00
On Tour
Gearchiveerd

Met Film Fest Gent On Tour brengen we een avant-première van een markante film naar een bioscoop of cultureel centrum bij jou in de buurt. In november blikken we nostalgisch terug op de slotfilm van de 45e editie met 'Beautiful Boy' van Felix van Groeningen. 

Voor zijn eerste, langverwachte Hollywoodfilm koos Felix van Groeningen voor het waargebeurde verhaal van de aan crystal meth verslaafde Nic Sheff en diens vader David. David beschrijft in zijn autobiografie 'Beautiful Boy: A Father's Journey Through His Son's Addiction' hoe hij met lede ogen toekeek hoe zijn zoon in de greep van een verwoestende verslaving raakte - een ervaring waarover ook Nic zelf getuigt in 'Tweak: Growing Up on Methamphetamines'.  

Oorspronkelijk zou Cameron Crowe beide boeken tot één film versmelten met Mark Wahlberg in de hoofdrol, maar producer Brad Pitt vertrouwde de Belgische regisseur van 'De Helaasheid der Dingen' (2009) en het Oscargenomineerde 'The Broken Circle Breakdown' (2012) uiteindelijk de aangrijpende familiekronieken toe. Samen met Luke Davies, scenarist van onder andere 'Candy' en 'Lion', destilleerde hij er het verscheurende verhaal uit van een vader die machteloos toekijkt hoe zijn zoon door drugs steeds verder van hem en van het leven wegdrijft, én het gevecht dat ze daarna samen voeren om het goedje vaarwel te zeggen.  

Hun scenario wist alvast topacteurs als Steve Carell ('The Big Short', 'Foxcatcher') en Timothée Chalamet te charmeren, de rijzende ster die nog maar net bekomen is van zijn doorbraakrol in 'Call Me By Your Name'. Voor 'Beautiful Boy' kruipt de 22-jarige acteur in de huid van Nic, een uitdagende rol die hem opnieuw tot een Oscarfavoriet promoveert. Althans, dat nieuws gonst al maanden op het net: sinds Amazon de filmtrailer op de wereld losliet, concludeerde internationale media immers dat Chalamet die tweede Oscarnominatie al op zak had. Ook over Van Groeningens kansen wordt gediscussieerd. Dat zijn film in wereldpremière ging tijdens het internationaal filmfestival van Toronto verklapte voor velen alvast duidelijke Oscar-ambities. Maar voor we te hard van stapel lopen: Felix van Groeningens drama is de slotfilm van Film Fest Gent. Kom 'm daar eerst bekijken. Daarna is er nog tijd genoeg om de Oscarkansen van 'Beautiful Boy' te wikken en wegen.

Tickets verkrijgbaar in de deelnemende locaties:

Regisseur Felix van Groeningen komt op dinsdag 20 november om 22u langs in Cinema Cartoon's voor een nagesprek met Patrick Duynslaegher. Dit nagesprek wordt via live streaming vertoond op alle locaties in de filmzaal.

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

In samenwerking met De Morgen.

Film Fest Gent On Tour: Beautiful Boy
Online communicatie door Wisefools