World soundtrack awards
Film Fest Gent On Tour #5: Borg/McEnroe
Gearchiveerd: Film Fest Gent On Tour #5: Borg/McEnroe
dinsdag 17 okt 2017 - 20:00
On Tour
Gearchiveerd

Met Film Fest Gent On Tour brengen we een avant-première van een markante film naar een bioscoop of cultureel centrum bij jou in de buurt. Voor deze editie werd gekozen voor 'Borg/McEnroe' van Janus Metz Pedersen. 

Het is 1980 wanneer het tennisduel van het jaar in zicht is. De Zweed Björn Borg (Sverrir Gudnason), nummer één op de wereldranglijst van het herentennis, gaat het duel aan met het nieuwe Amerikaanse talent John McEnroe (Shia LaBeouf). De ingetogen en vriendelijke Borg wordt door de tenniswereld op handen gedragen. De excentrieke McEnroe staat ondanks zijn sportprestaties vooral bekend om zijn temperament op de tennisbaan. Terwijl de hele wereld meekijkt naar de finale tussen twee legendes, spelen Borg en McEnroe een wedstrijd die de tenniswereld voorgoed zal veranderen.

De vertoning wordt op alle locaties voorafgegaan door een introductie waarin Patrick Duynslaegher (artistiek directeur Film Fest Gent) en een gast dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Tickets zijn verkrijgbaar via de deelnemende locaties:

Studio Skoop (Gent)
CC Lokeren
Cinema Lumière (Brugge)
Cinema Cartoons (Antwerpen)
Studio Geel
The Roxy Theatre (Koersel)
CC Strombeek
Kunstencentrum BUDA (Kortrijk)
Cinema ZED (Leuven)
CC Jan Tervaert (Hamme)
CC Evergem
Flagey (Brussel, Studio 5)
Ter Dilft (Bornem)

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

De volgende edities van Film Fest Gent On Tour vinden plaats op 21 november en 19 december 2017.

De films die we vertonen zijn zo nieuw dat deze pas één van de weken erna in commerciële roulatie komen. Het kan dus zijn dat we pas kort op voorhand weten welke film vertoond gaat worden: hou hiervoor www.filmfestival.be/ontour en de websites van deelnemende locaties in de gaten. 

Online communicatie door Lavagraphics