World soundtrack awards
Film Fest Gent On Tour #3: Howards End
Gearchiveerd: Film Fest Gent On Tour #3: Howards End
dinsdag 20 jun 2017 - 20:00
On Tour
Gearchiveerd

Met Film Fest Gent On Tour brengen we een avant-première van een markante film naar een bioscoop of cultureel centrum bij jou in de buurt. Voor deze derde editie is gekozen voor de gerestaureerde versie van 'Howards End' (James Ivory, 1992).

Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. Deze Britse filmklassieker sleepte maar liefst 9 Oscarnominaties in de wacht, waarvan het er 3 verzilverde, waaronder voor Beste Actrice (Emma Thompson). De heruitgave van deze verfilming van E.M. Forsters gelijknamige roman valt samen met de 25ste verjaardag van de film. De film werd voor de gelegenheid digitaal gerestaureerd.

Bekijk hier de trailer van 'Howards End'.
Lees hier waarom artistiek directeur Patrick Duynslaegher vindt dat je deze film moet gezien hebben.

De vertoning wordt op alle locaties voorafgegaan door een introductie waarin Patrick Duynslaegher (artistiek directeur Film Fest Gent) en een gast dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Tickets zijn verkrijgbaar via de deelnemende locaties:

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

Komende edities

De volgende edities van Film Fest Gent On Tour vinden plaats op 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december 2017.

Vanaf september 2017 doen ook de volgende locaties mee met Film Fest Gent On Tour: CC Jan Tervaert (Hamme), CC Evergem, CC Zoetegem (Zottegem), Flagey (Brussel, Studio 5), CC De Kollebloem (Puurs) en Ter Dilft (Bornem). De geselecteerde film wordt in augustus bekendgemaakt. 

De films die we vertonen zijn zo nieuw dat deze pas één van de weken erna in commerciële roulatie komen. Het kan dus zijn dat we pas kort op voorhand weten welke film vertoond gaat worden: hou hiervoor www.filmfestival.be/ontour en de websites van deelnemende locaties in de gaten. 

Online communicatie door Lavagraphics