World soundtrack awards
 
Film Fest Gent On Tour #1: Django
Gearchiveerd: Film Fest Gent On Tour #1: Django
dinsdag 18 apr 2017 - 20:30
On Tour
Gearchiveerd

Blokkeer elke derde dinsdag van de komende maanden alvast in je agenda, want dan staat we bij je voor de deur met een avant-premiere onder de arm. Onder de noemer Film Fest Gent On Tour programmeren we de allernieuwste films van de markante filmmakers van deze tijd in een bioscoop of cultureel centrum bij jou in de buurt. Op 18 april trappen we onze On Tour-reeks af in zes zalen in Vlaanderen met de openingsfilm van het filmfestival van Berlijn: 'Django' door regisseur Etienne Comar.

Film Fest Gent ON TOUR start -met dank aan distributeur Cinémien- met een filmtitel van formaat: de openingsfilm van het afgelopen filmfestival van Berlijn. Patrick Duynslaegher: ‘Gezien het immens belang van muziek op Film Fest Gent is het niet meer dan logisch dat we FFG ON TOUR starten met Django een swingende film over de legendarische jazzgitarist Django Reinhardt die door de Franse acteur Reda Kateb schitterend tot leven wordt gewekt. Dit regiedebuut van de Franse producent/scenarist Etienne Comar is een passend eerbetoon aan een van de grootste artiesten uit de Belgische jazzgeschiedenis.’

Bekijk de trailer van 'Django' alvast hier
> Lees hier waarom artistiek directeur Patrick Duynslaegher vindt dat je deze film moet gezien hebben

De vertoning op 18 april wordt op alle locaties vooraf gegaan door een videointroductie waarin Patrick Duynslaegher en jazzrecensent Bart Cornand dieper ingaan op wat de film nu zo bijzonder maakt.

Tickets zijn verkrijgbaar via de deelnemende locaties:
> Studio Skoop (Gent) 
> CC Lokeren 
> Cinema Lumière (Brugge) 
> Cinema Cartoons (Antwerpen) 
Studio Geel
> The Roxy Theatre (Koersel)
> CC Strombeek 

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

De volgende edities van Film Fest Gent On Tour vinden plaats op 16 mei, 20 juni, 19 september, 17 oktober, 21 november en 19 december 2017.

De films die we vertonen zijn zo nieuw dat deze pas één van de weken erna in commerciële roulatie komen. Het kan dus zijn dat we pas kort op voorhand weten welke film vertoond gaat worden: hou hiervoor www.filmfestival.be/ontour en de website van deelnemende locaties in de gaten. 

Vanaf september 2017 doen ook de volgende locaties mee met Film Fest Gent On Tour: Sphinx Cinema (Gent, alternerend met Studio Skoop), Kunstencentrum Buda (Kortrijk), CC Jan Tervaert (Hamme), CC Evergem, CC Zoetegem (Zottegem), Flagey (Brussel, Studio 5), CC De Bogaard (Sint-Truiden), De Velinx (Tongeren) en Dommelhof (Neerpelt).

Foto's

Film Fest Gent - 'Django' - 1e editie FFG On Tour 18 april
Online communicatie door Wisefools