VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Fear Fest Night: 'Suspiria' en sneak preview met afterparty
Gearchiveerd: Fear Fest Night: 'Suspiria' en sneak preview met afterparty
zaterdag 18 okt 2014 - 19:30
Gearchiveerd

Kinepolis Gent

Fear Fest Night: 'Suspiria' en sneak preview met afterparty

Dit jaar worden in de sectie Fear Fest – je raadt het al – horror en thrillers in alle vormen en maten vertoond. De spanning is te snijden en het nagelbijten is begonnen, want voor al wie een huiveringwekkende verrassing wel kan smaken, is er een sneak van de Belgische première van een lang- verwachte horrorfilm.

Voor de echte fear fans is er vroeger die avond ook een vertoning van de cultklassieker ‘Suspiria’ met live muziek van Goblin.

Dario Argento's barokke en surrealistische horror klassieker 'Suspiria' uit 1977 geldt als éen van de hoogtepunten uit zijn oeuvre en van het horror genre in het algemeen. Een oefening in droomlogica met een aantal absurde en gruwelijke set pièces die eenmaal gezien nooit meer vergeten worden. Een van de belangrijkste onderdelen van het succes van Suspiria was de soundtrack van Italiaanse prog-rockband Goblin, die eerder al de soundtracks voor de Argento klassieker 'Profondo Rosso' en George A. Romero's 'Dawn of the Dead' schreven.

Suspiria is zonder twijfel de meest tijdloze van al hun soundtracks; van spookachtige interludia tot intense 'over the top'prog uitbarstingen. Goblin schreef de soundtrack nog voor de film in productie ging en Argento zorgde dat film en muziek éen organisch geheel vormden. Goblin opperhoofd en keyboard speler Claudio Simonetti stelde een nieuwe versie van Goblin samen en komt live de soundtrack bij de filmvertoning van 'Suspiria' brengen.

Na de filmvoorstelling is er in het café nog een DJ set van DJ Moos en Dj's Mc Bain & The Wizar.

Met 22 jaar ervaring achter de kiezen bij Radio Scorpio is DJ Moos een van Vlaanderens meest bedreven exploitation / martiaal arts / horror soundtrack specialisten.

Achter McBain & The Wizard zijn twee aan Stroom.tv verbonden zonderlingen met een voorliefde voor weirdo italo, space age disco en hard rockende funkyness

Goblin Speelt Suspiria
Zaterdag 18 oktober om 19:30
Theaterzaal – €18 / 15 VVK - Bestel je tickets hier!

Sneak Preview
Zaterdag 18 oktober om 22:00
Kinepolis - Bestel je tickets hier!

Afterparty in Vooruit
Zaterdag 18 oktober
Café Vooruit – gratis

Online communicatie door Lavagraphics