World soundtrack awards
 
Composer Talk met Nainita Desai: Scoring documentaries
Gearchiveerd: Composer Talk met Nainita Desai: Scoring documentaries
donderdag 22 okt 2020 - 16:00
Film Fest Gent Music
Gearchiveerd

Kinepolis Gent

Voor de Composer Talk nodigt Film Fest Gent jaarlijks belangwekkende namen uit om het te hebben over hun oeuvre en hoe ze in de industrie staan, als componist, als producent of als persoon. 

Het afgelopen jaar leerde het publiek de intussen wereldvermaarde en Oscarwinnende Hildur Guðnadóttir kennen. Dit jaar is het de beurt aan Nainita Desai die met haar score voor de documentaires For Sama en The Reason I Jump reeds hoge ogen gooide. Met enkele documentaires op Netflix, HBO en BBC op de stapel ontmoeten we dit jaar opnieuw een componiste op de rand van de grote doorbraak.

Desai zal een unieke kijk bieden in haar immersieve aanpak wanneer ze documentaires van originele muziek voorziet. Ze zal ingaan op haar eclectische achtergrond als sound designer voor onder meer Werner HerzogAnthony Hopkins en wijlen Bernardo Bertolucci en als orkestbegeleider. Hoe wereldmuziek en een variëteit aan elektronische en menselijke klank haar beïnvoeden bij haar scores kom je te weten tijdens deze Composer Talk op donderdag 22 oktober (16u00 - 18u00).

De composer talk zal gratis zijn voor geaccrediteerden van het festival, mits reservatie en registratie. Vraag hier je accreditatie aan. 

Kinepolis Gent

Online communicatie door Wisefools