World soundtrack awards
 
Avant-première 'Capharnaüm
Gearchiveerd: Avant-première 'Capharnaüm
dinsdag 20 nov 2018 - 20:00
Gearchiveerd

Op dinsdag 20 november vertonen we 'Capharnaüm', winnaar van de North Sea Port Publieksprijs 2018, in avant-première in Flagey, Brussel.

De Libanese Oscarinzending van Nadine Labaki won de North Sea Port Publieksprijs 2018 op de afgelopen editie van Film Fest Gent. Na elf festivaldagen waarin alles samen zowat 150 films vertoond werden, kon deze aangrijpende film rekenen op de hoogste waardering van het publiek.

In 'Capharnaüm' verkent Nadine Labaki de harde realiteit van aan hun lot overgelaten straatkinderen zonder identiteitspapieren. Het hoofdpersonage, de twaalfjarige Zain, is weggelopen van huis en probeert te overleven in de sloppenwijken van Beirut. Hij spant een rechtszaak aan tegen zijn ouders, omdat zij hem ter wereld hebben gebracht in zo'n erbarmelijk milieu. De indrukwekkende acteerprestaties en Labaki's directe stijl maken van 'Capharnaüm' een authentieke, emotioneel overtuigende film die op de voorbije editie van Cannes een staande ovatie kreeg en bekroond werd met de Juryprijs.

Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Avant-première 'Capharnaüm
Online communicatie door Wisefools