World soundtrack awards
 
40 years of Film Fest Gent: a music celebration
Gearchiveerd: 40 years of Film Fest Gent: a music celebration
woensdag 16 okt 2013 - 20:30
Concerten
Gearchiveerd

“Wat anders kan je bedenken bij de 40e verjaardag van Film Fest Gent dan aan 40 bevriende componisten te vragen om één minuut muziek te componeren? Aanlokkelijk doch zeer moeilijke opdracht om binnen 60 seconden een muzikaal verhaal te vertellen. Alsof je Michelangelo zou vragen een miniatuur te schilderen op de achterkant van een postzegel, nadat hij de plafonds van de sixtijnse kapel had beschilderd. Maar filmcomponisten kunnen dit en geloof me, op één minuut kan je heel wat vertellen!” (Dirk Brossé)

Een 40e verjaardag moet in stijl gevierd worden. En hoe kan dat beter dan met een live concert? 40 wereldwijd gerenommeerde componisten werden uitgenodigd om elk 1 minuut muziek te componeren speciaal voor Film Fest Gent. Bij die componisten vinden we internationaal talent als Pino Donaggio en Angelo Badalamenti. Ook Vlaamse componisten krijgen een plaats tijdens dit verjaardagsconcert met muziek van Jef Neve, Dirk Brossé en Wim Mertens.

Dit verjaardagsconcert is een initiatief van Dirk Brossé. Deze veertig minuten muziek worden bovendien ook door hem gedirigeerd en gespeeld door 28 solisten van het Brussels Philharmonic. De muziek wordt afgewisseld met gesprekken met de aanwezige componisten en een blik op de 40-jarige geschiedenis van het festival.

Of om het met de woorden van Dirk Brossé te zeggen: “Het wordt een uniek moment in de filmmuziekgeschiedenis, een historisch moment om naar uit te kijken.”

Wie exclusief een blik achter de schermen wil werpen kan nu tickets kopen om de repetitie bij te wonen! Van de veertig componisten die meewerkten zullen er bovendien veel aanwezig zijn die dag.

Van 17u30 tot 19u30 vindt immers in de Handelsbeurs de generale repetitie plaats van '40 Years Film Fest Gent - A Music Celebration'. Op de repetitie zal het werk uitgevoerd worden door 28 solisten van Brussels Philharmonic, maar ook door enkele componisten die zelf zullen meespelen tijdens hun minuut. Tussendoor zal onder andere Dirk Brossé de muziek kaderen en zullen anekdotes over de muziek worden verteld.

 

Tickets voor deze unieke gebeurtenis zijn te koop via deze link en kosten €10.

Online communicatie door Wisefools