World soundtrack awards
 
19e World Soundtrack Awards & Marco Beltrami live in concert
Gearchiveerd: 19e World Soundtrack Awards & Marco Beltrami live in concert
vrijdag 18 okt 2019 - 20:00
Film Fest Gent Music
Gearchiveerd

Capitole Gent

De World Soundtrack Awards, 's werelds belangrijkste internationale filmmuziekprijzen, worden dit jaar uitgereikt op vrijdag 18 oktober in Capitole in Gent. Op het programma onder meer tweevoudig Oscar-genomineerd componist Marco Beltrami, de legendarische Poolse componist Krzysztof Penderecki en de vader van de Belgische filmmuziek Frédéric Devreese. Brussels Philharmonic, onder leiding van Dirk Brossé, zal de muziek uitvoeren, begeleid door filmfragmenten op het grote scherm.

Op 18 oktober verwelkomt de World Soundtrack Awards Marco Beltrami, tweevoudig Oscar-genomineerde componist en één van de meest briljante filmcomponisten van zijn generatie, bekend om zijn unieke samenwerkingen met enkele van 's werelds meest gerespecteerde en iconische filmmakers zoals Kathryn Bigelow, James Mangold, Guillermo Del Toro, Wes Craven, Bertrand Tavernier, Tommy Lee Jones en Jean-François Richet.

De veelgeprezen Amerikaanse componist schreef onlangs nog de muziek voor de box-office hit 'A Quiet Place', genomineerd voor een Golden Globe voor Best Score, 'Velvet Buzzsaw' voor Netflix en de in 2019 Oscar-winnende documentaire 'Free Solo' van National Geographic.

Film Fest Gent plaatst daarnaast ook de impressionante carrière van de Poolse componist Krzysztof Penderecki in de kijker tijdens het World Soundtrack Awards Gala. Penderecki wordt vaak beschouwd als zowel een postromantische als een avant-gardecomponist. Zijn stukken uit de jaren '50 en '60 sluiten eerder aan bij de avant-gardestroming. Zijn bombastische en overweldigende composities zoals Polymorphia voor Stanley Kubricks The Shining contrasteren duidelijk met Pendereckis latere composities in de postromantische stijl. Penderecki ontvangt de 'World Soundtrack Lifetime Achievement Award'.

Ook de vader van de Belgische filmmuziek Frédéric Devreese zal die avond gevierd worden met een live uitvoering van zijn muziek voor films als Un soir, un train en Benvenuta.

En tot slot keert ook de in Brooklyn geboren muzikant-componist Tamar-kali, die vorig jaar tijdens de World Soundtrack Awards de prijs 'Discovery of the Year' won voor de Oscar-genomineerde film 'Mudbound', terug naar Gent. Als onafhankelijk kunstenaar en componiste, staat ze bekend om haar eigen unieke en alternatieve geluid, waarbij ze klassieke orkestmuziek combineert met post-punk-invloeden.

19e World Soundtrack Awards Gala
Met muziek van Marco Beltrami, Krzysztof Penderecki, Frédéric Devreese & Tamar-kali
Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé
18 oktober 2019 - Capitole Gent

Koop hier ticket(s)

Capitole Gent

19e World Soundtrack Awards & Marco Beltrami live in concert
Online communicatie door Wisefools