World soundtrack awards
16e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert
Gearchiveerd: 16e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert
woensdag 19 okt 2016 - 20:00
Concerten
Gearchiveerd

Capitole Gent

16e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert

Een exclusief World Soundtrack Awards Gala in het gezelschap van grote namen uit de internationale wereld van de filmmuziek. Tijdens de award ceremony wordt een nieuwe prijs uitgereikt: Best TV Composer of the Year. De prijsuitreiking wordt gevolgd door een concert met scores van verslavende hedendaagse tv-series.

De grote namen uit de branche zijn aanwezig bij de uitvoering van hun bekendste werk door Brussels Philharmonic en het Vlaams Radio Koor onder leiding van Dirk Brossé: o.a. ‘The White Queen’ van John Lunn, 'Roots' van Alex Heffes, 'Upstairs Downstairs' van Daniel Pemberton, 'Fargo' van Jeff Russo, 'House of Cards' van Jeff Beal en 'Homeland' van Sean Callery. En in het departement klassevolle miniseries dirigeert Dirk Brossé zijn eigen score voor 'Parade’s End'.

Ook onze eregeast, de Japanse componist Ryuichi Sakamoto, heeft zich ooit aan tv-scoring gewaagd (voor de miniserie 'Wild Palms'). Maar hij ontvangt die avond de Lifetime Achievement Award voor zijn hypnotiserende filmscores voor o.a. Nagisa Ôshima’s 'Merry Christmas Mr. Lawrence', Bernardo Bertolucci’s 'The Last Emperor', en Brian De Palma’s 'Femme Fatale'.

16e World Soundtrack Awards Ceremony & Concert
Online communicatie door Lavagraphics