VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:
World Soundtrack Awards Gala & Concert
World Soundtrack Awards Gala & Concert
woensdag 18 okt 2017 - 20:00
Film Fest Gent Music
18 okt 20:00

Capitole Gent

Nodig je vrienden uit

Het exclusieve Gala & Concert wordt voorafgegaan door de uitreiking van de prestigieuze WSA prijzen in het gezelschap van grote namen uit de internationale wereld van de filmmuziek. Meer namen worden later bekend gemaakt, maar volgende componisten wiens werk geprogrammeerd wordt op dit concert, zullen zeker naar Gent afzakken:

Joe Kraemer, onze Discovery 2016, is vooral bekend voor zijn samenwerking met regisseur Christopher McQuarrie: The Way of the Gun, Jack Reacher, Mission: Impossible - Rogue Nation. Actiekanjers waarin Kraemers forse muziek de spanning ten top drijft.

David Shire ontvangt de Lifetime Achievement Award voor zijn indrukwekkende carrière die hem deed samenwerken met Francis Coppola (The Conversation), Alan J. Pakula (All the President’s Men), Martin Ritt (Norma Rae), George Romero (Monkey Shines) en David Fincher (Zodiac).  De  beste scores van de veelzijdige Shire zijn sterk jazzy getint (zoals de originele The Taking of Pelham One Two Three uit 1974), maar hij excelleert ook in andere stijlen, zoals actiemuziek in de klassieke Hollywood traditie (de tv-film Raid on Entebbe) en hij waagde zich zelfs aan disco (getuige zijn onweerstaanbare Manhattan Skyline uit Saturday Night Fever).

Terence Blanchard, de gevierde trompettist, componist, band leader en Blue Note recording artist, geldt als de meest productieve jazzmuzikant die ooit voor de film componeerde. Hij speelde onder meer voor het Lionel Hampton Orchestra, volgde Wynton Marsalis op bij het legendarische en invloedrijke jazzcombo Jazz Messengers vooraleer hij zijn eigen bands samenstelde. In 1991 begon hij zijn samenwerking met Spike Lee van wie hij de lijfcomponist werd en waardoor zijn naam onafscheidelijk verbonden blijft aan Spike Lee’s grote hits: Mo Better Blues, Malcolm X, Clockers, 25th Hour, Jungle Fever, Inside Man. Muziek die vaak gedompeld is in de soulmuziek van de zwarte getto’s van de grote Amerikaanse steden.

Na de prijsuitreiking  krijgen we het beste te horen uit Blanchards samenwerking met Spike Lee, maar ook met werk voor andere filmmakers.

World Soundtrack Awards Gala & Concert

Koop tickets voor World Soundtrack Awards Gala & Concert

Bestel tickets  

Beluister de playlist op Spotify

Foto's

Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -
Film Fest Gent -

Capitole Gent

Graaf Van Vlaanderenplein 5
9000 Gent
België

+32 (0)9 233 29 99
Online communicatie door Lavagraphics