World soundtrack awards
 
VIDEODROOM: GHOST 'Alien' edition
VIDEODROOM: GHOST 'Alien' edition
zaterdag 12 okt 2019 - 20:00
Film Fest Gent Music
12 okt 20:00

Vooruit

Nodig je vrienden uit

VIDEODROOM: GHOST 'Alien' edition

In 2019 vieren we de veertigste (!) verjaardag van ‘Alien’, de iconische scifi klassieker van regisseur Ridley Scott. De film, met het ondertussen legendarisch geworden monster van H.R. Giger, krijgt op zaterdag 12 oktober een onvergetelijk eresaluut tijdens Film Fest Gent in Vooruit. Als onderdeel van VIDEODROOM schotelt GHOST je opnieuw een uniek parcours voor, waarbij klassieke scènes uit de film - chestburst! - je nog eens de stuipen op het lijf mogen jagen.

Tijdens deze ‘Alien’ edition interpreteren zo’n tien artiesten op geheel eigen wijze verschillende passages en de beklemmende sfeer uit de film. ‘Alien’ wordt vertaald naar decor, muziek, dans, zang en performance. Welke artiesten deze keer je metgezel worden, verneem je binnenkort hier. Maar laat dat vooral geen obstakel zijn om nu al een ticket aan te schaffen, want zoals het oude Griekse spreekwoord luidt: vol is vol.

“Wat borrelen er toch heerlijke dingen in de laboratoria van het Belgische ondergrondse.” Humo over GHOST.

‘Alien’

Veel introductie behoeft dit meesterlijke scifi horrormonument natuurlijk niet meer. Ridley Scott legde in 1979 de lat meteen een paar meter hoger voor zijn concullega’s: de intense, ingehouden spanning, de fenomenale special effects en de uitstekende vertolkingen van een topcast - Sigourney Weaver! Harry Dean Stanton! John Hurt! - staan veertig jaar na dato nog altijd overeind als een huis. Intussen verschenen zo’n elvendertig sequels en spin-offs, maar niets dat de schoonheid evenaart van het origineel.

GHOST

GHOST is een eendaags artistiek festival dat opduikt op verrassende locaties in binnen- en buitenland. Een nomadische ervaring die je letterlijk en figuurlijk meeneemt naar de meest onverwachte hoeken van het artistieke spectrum: muziek, performance, fotografie, poëzie, mappings en beeldende kunst. Tijdens een GHOST-avond zie je ongeveer een dozijn artiesten en evenveel muzikale mini-live acts, verspreid over de avond. Na edities in het Citadelpark en de eerste editie van VIDEODROOM verwelkomen Film Fest Gent en Vooruit opnieuw bezielers Raveyards en hun gevolg. GHOST: een totaalspektakel dat binnen onze landsgrenzen zijn gelijke niet kent!

Vooruit

Vooruit

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent
België
Online communicatie door Wisefools