World soundtrack awards
 
VIDEODROOM: DIE HARD: REST NOW! AFTERPARTY Swan Meat / bod [包家巷] / Chevel / Alberto Cattani (dj-set) / Mika Oki (dj-set) / 2F4F muziek
VIDEODROOM: DIE HARD: REST NOW! AFTERPARTY Swan Meat / bod [包家巷] / Chevel / Alberto Cattani (dj-set) / Mika Oki (dj-set) / 2F4F muziek
vrijdag 11 okt 2019 - 21:30
Film Fest Gent Music
11 okt 21:30

Vooruit

Nodig je vrienden uit

VIDEODROOM: DIE HARD: REST NOW! AFTERPARTY Swan Meat / bod [包家巷] / Chevel / Alberto Cattani (dj-set) / Mika Oki (dj-set) / 2F4F muziek

Na de screening van ‘Die Hard’, dé ultieme eighties actieprent met Bruce Willis in de hoofdrol, gaat het feest verder in de Balzaal. Swan Meat en Chevel, die meewerkten aan de nieuwe soundtrack op het Rest Now!-label, brengen een live set. Soundscape-fenomeen bod [包家巷] vervolledigt de line-up. Alberto Cattani, medeoprichter van Rest Now!, en Mika Oki sluiten de avond af met een dj-set. Het multidisciplinaire label 2Files 4Free verzorgt de visuals.

Swan Meat

Producer en dj Swan Meat liet zich begin 2017 voor het eerst opmerken met debuut EP ‘Bounty’, uit op het experimentele PERMALNK-label. Het album werd door Mixmag prompt gebombardeerd tot beste clubrelease van de maand. Tiny Mix Tapes omschrijft Swan Meat misschien nog het best: "A seamless crossover from fine art & literature to music”. In het voorbije anderhalve jaar alleen al liet Swan Meat een EP/tape met producer Yoshitaka Hikawa, de mini-EP ‘Lathe of Heaven’ én een fel bejubelde tweede solo-EP ‘TAME’, via het Londense Bala Club-label, los op de wereld. Daarop is haar signature sound goed te horen: vocaloide teksten vermengd met blockbuster MIDI strijker- en koperarrangementen, rollende taiko drums en toms verweven met 808 breakbeats, en een oprechte voorliefde voor het 16-bit geluid van oude SNES-spelletjes. Check meest recente single 'THROAT' en geef haar eens ongelijk.

bod [包家巷]

Lofi laptop samples, uitwaaierende melodieën en Autotune vocals: Nicholas Zhu alias bod [包家巷] heeft er zijn handelsmerk van gemaakt. Deze allround audiovisuele kunstenaar uit Tucson, Arizona - met Berlijn als huidige uitvalsbasis - maakt neo-futuristische ballades vol desoriënterende effecten en traditionele guzheng-strijkers die verwijzen naar zijn Chinese roots. Sentimentele, hoekige ambient pop waar ook Nkisi en Elysia Crampton een patent op hebben.

Chevel

Chevel, né Dario Tronchin, is een Italiaanse techno-dj, Enklav labelbaas en producer. Op zijn cv staan hypnotiserende, minimalistische floorfillers maar evengoed complexe electronica. Zijn label Enklav herbergt gelijkgestemde muzikanten die niet vies zijn van futuristische geluidsexperimenten. Ondertussen treedt de man zelf op in clubs en op festivals zoals Berghain, Concrete, Village Underground en Nuits Sonores. Met het album ‘Blurse’ trok Chevel de aandacht van de internationale muziekpers. “Blurse has the precision of a practiced producer and mischievousness of a rogue. It's the result of a young producer not just making techno but taking it apart, rearranging it, breaking it.”, schreef Pitchfork. 

Alberto Cattani (dj-set)

Cattani is een van de drijvende krachten achter Rest Now!, een experimenteel platenlabel met een dubbele thuisbasis: Venetië en Gent. Naast ‘Die Hard: Rest Now! Motion Picture Soundtrack’ heeft het label nog veel lekkers in de aanbieding. Zoals ‘The Very Next Day’ bijvoorbeeld, een compilatie met tien vertimmerde versies van Whams wereldhit ‘Last Christmas’. Als u het lief vraagt, draait Cattani misschien wel zijn versie.

Mika Oki (dj-set)

Mika Oki is een multidisciplinaire Frans-Japanse kunstenaar die in Brussel woont. Met een achtergrond in elektro-akoestiek en beeldhouwkunst, tackelt ze in haar muziek en plastisch werk ongrijpbare ruimtes en het verlies van een grip op de realiteit. Oki’s live shows werken als kinetische beelden die je uitnodigen tot een fysieke reis door ambient en abstracte geluidstexturen. Als dj laveert ze vlotjes tussen IDM, bass music en grime. Na haar selectie voor het SHAPE Platform in 2018, trad ze vooral op verschillende Europese festivals op zoals Berlin Atonal, TodaysArt, SONICA, CYNETART en Nyege Nyege Festival.

2F4F

Het Brusselse label 2Files 4Free (2F4F) combineert audio en geluid met een visueel verhaal. 2F4F experimenteert via tal van samenwerkingen op het gebied van scenografie, theater, typografie, radio broadcasting en performances. Het label gaf het voorbije jaar een visuele dimensie aan heel wat live shows op The Word Radio, in de studio of in situ.

Je kan aparte tickets kopen voor de afterparty, en voor de screening en talk in de Theaterzaal, alsook een combiticket voor de hele avond (screening, talk en afterparty met live shows).

Vooruit

Vooruit

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent
België
Online communicatie door Wisefools