World soundtrack awards
 
VIDEODROOM: CURL (MICA LEVI / COBY SEY / BROTHER MAY) brengen 'Mayonnaise, Corn on the Cob and My Car'
VIDEODROOM: CURL (MICA LEVI / COBY SEY / BROTHER MAY) brengen 'Mayonnaise, Corn on the Cob and My Car'
vrijdag 18 okt 2019 - 20:00
Film Fest Gent Music
18 okt 20:00

Vooruit

Nodig je vrienden uit

VIDEODROOM: CURL (MICA LEVI / COBY SEY / BROTHER MAY) brengen 'Mayonnaise, Corn on the Cob and My Car'

CURL is een in Londen opererend collectief, label en gemeenschap, met het trio Brother May, Coby Sey en Mica Levi achter het stuur. CURL wil via een fijnmazig underground netwerk jonge artiesten de kans geven om hun multidisciplinair werk te tonen aan een breder publiek. De eclectische catalogus van CURL bevat ondertussen een bonte mengelmoes van jazz, grime, experimentele soundscapes en hiphop. Tijdens VIDEODROOM krijg je in première hun nieuwste project voorgeschoteld, de kortfilm ‘Mayonnaise, Corn on the Cob and My Car', waarbij oprichters May, Sey en Levi live zelf de muziek brengen.

Singer-songwriter, componist en producer Mica Levi - of Micachu - behoeft weinig introductie. Ze studeerde aan gerenommeerde instellingen als de Purcell School en de Guildhall School of Music & Drama. Levi staat bekend om haar werk met band The Shapes (nu Good Sad Happy Bad) en filmmuziek voor ‘Under the Skin’ en ‘Jackie’, in 2016 nog te zien tijdens Film Fest Gent. Voor de soundtrack van die laatste film werd ze als eerste vrouw in bijna 20 jaar genomineerd voor een Oscar. Datzelfde jaar nam ze met Oliver Coates van het London Contemporary Orchestra (tijdens VIDEODROOM ook live op de planken met Moor Mother) het experimentele album ‘Remain Calm’ op. Pitchfork over dat album: “One of the more enjoyable experimental releases this year.” Ook voor de nieuwe film van Alejandro Landes ‘Monos’, die op deze editie van Film Fest Gent getoond wordt, maakte Levi de soundtrack.

Coby Sey is een reguliere gast op NTS, een online radio- en mediaplatform. Sey bracht muziek uit op fijne labels als Whities en Bokkle, en op eigen beheer. Hoewel hij zich vooral liet opmerken met EP ‘Whities 010’, heeft hij even sterke samenwerkingen achter de rug met gelijkgestemde geesten als Dels, Klein en Tirzah. Sey was dit jaar nog te zien op OUT THE FRAME. MC en zanger Brother May tenslotte heeft twee releases uit via CURL, ‘May and Meeks’ en ‘U Kno’, waarbij u de woorden ‘warmte’ en ‘vreugde’ zonder schroom in de mond mag nemen.

Vooruit

Vooruit

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent
België
Online communicatie door Wisefools