VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Openingsavond Film Fest Gent 2017 in Vooruit
Openingsavond Film Fest Gent 2017 in Vooruit
dinsdag 10 okt 2017 - 19:30
Film
10 okt 19:30

Vooruit

Koop tickets  

Nodig je vrienden uit

De 44e editie van het festival opent op dinsdag 10 oktober met de Belgische film 'Insyriated', in aanwezigheid van de regisseur Philippe Van Leeuw en hoofdactrice Hiam Abbass. Voor de openingsavond in Vooruit zijn tickets nu al verkrijgbaar.

De openingsfilm 'Insyriated' vertelt het verhaal van een Syrische familie die zich dag en nacht opsluit, niet meer buitenkomt en zelfs niet door het raam durft te kijken, de situatie is te gevaarlijk. Dit is geen gevangenis, maar het dagelijkse leven van een familie in het door oorlog getroffen Damascus. Een van de vele gezinnen die er alles aan doet om te overleven en de dag door te komen, elke dag opnieuw. 

Tickets voor de publieksopening in Vooruit op 10 oktober zijn nu te verkrijgen. Regisseur Philippe Van Leeuw en hoofdactrice Hiam Abbass zullen bij de vertoning aanwezig zijn. In het kader van de thematiek van de openingsfilm scharen we ons achter Cinemaximiliaan, een vrijwilligersorganisatie die filmvertoningen organiseert in o.a. opvangcentra voor vluchtelingen, culturele instellingen en bij mensen thuis. Ze fungeren zo als netwerkpunt tussen culturele organisaties en nieuwkomers. Bij aankoop van een ticket heb je de mogelijkheid om een donatie achter te laten. Je kan dit ook doen op de avond zelf. De bijdrage zal integraal naar de werking van hun pop-up cinema van en voor nieuwkomers gaan. 

Film Fest Gent werkt dit festival met e-tickets als toegangsbewijs. Je ontvangt je toegangsticket direct in je mailbox. Breng een print naar de zaal, waar de barcode gescand zal worden.

Foto's

Film Fest Gent -

Vooruit

Sint-Pietersnieuwstraat 23
9000 Gent
België


Online communicatie door Lavagraphics