World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
One Shot Cinema: Sono Tornato
One Shot Cinema: Sono Tornato
One Shot Cinema
Nodig je vrienden uit

Ondanks het overvolle bioscoopaanbod zijn er nog altijd sterke en boeiende films die door de mazen van het distributienet glippen. Daarom vertoont Film Fest Gent, in samenwerking met Sphinx Cinema, One Shot Cinema, met elke maand een in België onuitgebrachte film. Op het programma in december: 'Sono Tornato' van Luca Miniero.

Zoals nagenoeg overal in Europa zijn ook in Italië rechtse politieke partijen aan een opmars bezig. Regisseur Luca Miniero houdt zijn landgenoten een gitzwarte spiegel voor met ‘Sono Tornato’ (I’m Back’). De Italiaanse tegenpool van de Duitse satire 'Look Who's Back': deze keer is het Benito Mussolini die terugkeert naar onze samenleving. De autoritaire man met zijn bombastisch kostuum in de straten van Rome biedt een uitstekende mogelijkheid tot selfie. Bovendien blijkt hij ook een voortreffelijke talkshowgast en een uitmuntend onderwerp voor een documentaire: spektakel verzekerd.

Samen met een journalist reist Mussolini door het land en stelt vragen aan gewone burgers over politieke, economische en sociale problemen. Ondertussen brengt Il Duce zijn oude ideeën weer aan de man en constateert hij dat ze niet in slechte aarde vallen.

 

Speeldata: One Shot Cinema: Sono Tornato

Sphinx Cinema 05 dec 20:00
Sphinx Cinema 12 dec 20:00
Sphinx Cinema 22 dec 17:00
Sphinx Cinema 26 dec 20:00
Online communicatie door Wisefools