World soundtrack awards
 
One Shot Cinema: One Cut of the Dead
One Shot Cinema: One Cut of the Dead
donderdag 7 feb 2019 > donderdag 28 feb 2019
One Shot Cinema
07 > 28 feb 20:00

Sphinx Cinema

Nodig je vrienden uit

Ondanks het overvolle bioscoopaanbod zijn er nog altijd sterke en boeiende films die door de mazen van het distributienet glippen. Daarom vertoont Film Fest Gent, in samenwerking met Sphinx Cinema, One Shot Cinema, met elke maand een in België onuitgebrachte film. Op het programma in februari: 'One Cut of the Dead' van Shinichiro Ueda, de Japanse undergroundhit van het afgelopen jaar.

'One Cut of the Dead' is een ambitieuze, knotsgekke en bijzonder originele zombiefilm over het draaien van... een zombiefilm. Een filmploeg bevindt zich in een geïsoleerde en verlaten waterzuiveringsinstallatie, die naar verluidt werd gebruikt voor menselijke reanimatie-experimenten, om daar een zombiefilm op te nemen. De regisseur in de film, Higurashi, maakt het zijn cast en crew niet makkelijk. Hij wil de film in één take opnemen. Het loopt allemaal niet zoals hij zou willen en uit ergernis loopt hij weg van de set.

Intussen breekt er een echte zombie-uitbraak los. Higurashi staat er echter op dat de crew, of wat daarvan over is, blijft filmen. Wat volgt is een inspirerende ode aan low budget film maken, die toont hoeveel liefde, werk en planning er gaat in het maken van horrorfilms. 

'One Cut of the Dead' wordt vertoond op 7, 17, 21 en 28 februari in Sphinx cinema. Koop hier tickets.

Sphinx Cinema

One Shot Cinema: One Cut of the Dead

Sphinx Cinema

Sint-Michielshelling 3
9000 Gent
België

+32 9 225 60 86
Online communicatie door Wisefools