World soundtrack awards
 
One Shot Cinema november 2017: Brothers of the Night
One Shot Cinema november 2017: Brothers of the Night
donderdag 2 nov 2017 > donderdag 30 nov 2017
One Shot Cinema
02 > 30 nov 20:00

Sphinx Cinema

Nodig je vrienden uit

Elk jaar kan je een massa films bekijken in de Belgische zalen, maar toch zijn er nog altijd markante films die geen reguliere bioscooprelease krijgen. One Shot Cinema, een initiatief van Film Fest Gent en Sphinx Cinema, vult die leemte door elke maand op donderdagen zo’n onuitgegeven film op het programma te plaatsen. In november 2017 kijk je naar de 'Brothers of the Night', een kruising tussen documentaire en fictie, van Patric Chiha.

Doetjes overdag, koningen van de nacht. Ze zijn jong, Bulgaars en Roma, op zoek naar vrijheid en snel geld. Kijk voorbij de grandeur van een stad als Wenen, daar leven de underdogs van de maatschappij. Ze verkopen hun lijf alsof dat het enige is wat ze hebben... Hun leren jasjes zijn hun schild.

Deze jongens verleiden in Marlon Brando-stijl. Ze kwamen naar Wenen voor het avontuur en de vrijheid, maar de armoede sleurt hen mee in een genadeloos hard nachtleven. En wanneer het blauwe uur aanbreekt, is het opnieuw worstelen om hun families te onderhouden.

'Brothers of the Night' is een gedurfde en onvoorspelbare film die doet denken aan zowel Fassbinder als Kenneth Anger. Een donker, poëtisch portret van een groepje verstoten, jonge buitenlanders, hun gevecht om te overleven en hun speelse vriendschap.

2, 9, 16, 23 en 30 november in Sphinx Cinema. 

Sphinx Cinema

Sphinx Cinema

Sint-Michielshelling 3
9000 Gent
België

+32 9 225 60 86
Online communicatie door Wisefools