World soundtrack awards
 
One Shot Cinema: Mandy
One Shot Cinema: Mandy
zondag 11 nov 2018 > donderdag 29 nov 2018
One Shot Cinema
11 > 29 nov 17:00

Sphinx Cinema

Nodig je vrienden uit

Ondanks het overvolle bioscoopaanbod zijn er nog altijd sterke en boeiende films die door de mazen van het distributienet glippen. Daarom vertoont Film Fest Gent, in samenwerking met Sphinx Cinema, One Shot Cinema, met elke maand een in België onuitgebrachte film. Op het programma in november: Mandy van Panos Cosmatos.

Cultheld Nicolas Cage staat ondertussen bekend om zijn maffe, over-the-top-vertolkingen; soms misplaatst, altijd entertainend. 'Mandy' speelt echter recht in zijn niche: in een trippy wraakqueeste gaat Red (Cage) met een zelf-gesmede bijl een hippie bikerbende achterna. Regisseur Panos Cosmatos vermengt Lars von Trier en Nicholas Winding Refn met 'The Evil Dead', maar doet vooral zijn eigen ding. Bovendien is de score de allerlaatste van Jóhann Jóhannsson, die hiervoor vorige week nog postuum de World Soundtrack Award voor Beste Componist ontving.

'Mandy' wordt vertoond op zondag 11/11 en 25/11; donderdag 15/11 en 29/11 in Sphinx cinema. Koop hier tickets.

Op donderdag 15 november is de Vlaamse actrice Line Pillet - die meespeelt in 'Mandy' - aanwezig bij de voorstelling. Vooraf gaat zij in gesprek met Patrick Duynslaegher, artistiek directeur van Film Fest Gent.

Sphinx Cinema

Sphinx Cinema

Sint-Michielshelling 3
9000 Gent
België

+32 9 225 60 86
Online communicatie door Wisefools