VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
One Shot Cinema: El Bar
One Shot Cinema: El Bar
donderdag 1 mrt 2018 > donderdag 29 mrt 2018
One Shot Cinema
01 > 29 mrt 20:00

Sphinx Cinema

Nodig je vrienden uit

Elk jaar kan je een massa films bekijken in de Belgische zalen, maar toch zijn er nog altijd markante films die geen reguliere bioscooprelease krijgen. One Shot Cinema, een initiatief van Film Fest Gent en Sphinx Cinema, vult die leemte door elke maand op donderdag zo’n onuitgegeven film op het programma te plaatsen. Op het programma in maart: 'El Bar' van de Spaanse cultauteur Alex de la Iglesia.

Een groep onbekenden zit vast in een bar in Madrid na getuige te zijn geweest van een moord. Ze keren zich tegen elkaar wanneer de paniek toeslaat en het dodental stijgt.

Alex de la Iglesia ('Mutant Action'; 'The Day of the Beast') laat zijn zwartgallige farce beginnen met een schokkende (terroristische?) aanslag maar schakelt snel naar een groteske survivalthriller die uitmondt in de riolen van Madrid. Wat ook zijn barokke versie is van een afdaling in de hel die het slechtste in de mens te voorschijn tovert. 

'El Bar' maakte vorig jaar deel uit van de officiële competitie van het internationaal filmfestival van Berlijn.

"De la Iglesia stages a suspense situation as black farce, with exaggerated characters, non-stop patter and a loose cannon maniac in the mix. Authority figures are callous and ordinary people become monstrous, turn on each other, and go to extremes of selfishness in order to survive." The Kim Newman Web Site

'El Bar' is te zien op 1, 8, 15, 22 en 29 maart in Sphinx Cinema.

One Shot Cinema: El Bar

Koop tickets voor One Shot Cinema: El Bar

Reserveer ticket(s)  

Sphinx Cinema

Sint-Michielshelling 3
9000 Gent
Belgiƫ

+32 9 225 60 86
Online communicatie door Lavagraphics