World soundtrack awards
 
Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores
Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores
donderdag 17 okt 2019 - 19:30
Film Fest Gent Music
17 okt 19:30

Capitole Gent

Nodig je vrienden uit

Tijdens ‘Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores’ bezorgt Brussels Philharmonic, onder begeleiding van Dirk Brossé, je kippenvel met huiveringwekkende filmscores uit iconische films zoals ‘Dracula’, ‘Bride of Frankenstein’ en 'Psycho'.

Meer dan welk genre ook, weet de horrorfilm zich altijd te vernieuwen en voor elke generatie klassiekers voort te brengen. Het ooit verwenste genre dat vroeger in de marge van de erkende filmgenres floreerde is nu eindelijk mainstream geworden. Een reden te meer om de cruciale bijdrage van de componist in het artistiek en commercieel succes van de horrorfilm onder de aandacht te brengen. 

Op het 'Hollywood Nightmares' concert brengen we een symfonische hulde aan de trends, de archetypes (Frankenstein, Dracula, King Kong, Dr. Jekyll & Mr. Hyde) en de subgenres van de horrorfilm waarin bloedzuigers, zombies, serial killers, duivelaanbidders, spoken en klopgeesten hun opwachting maken.

Hoor hoe de grootste componisten van hun tijd - van Franz Waxman tot Bernard Herrmann, van Ennio Morricone tot Howard Shore - ons rillingen en angstzweet bezorgen. Wie denkt dat horrorfilms ons enkel doen gruwelen, zal ook de donker romantische en zelfs lyrische kant van het genre ontdekken.

Hollywood Nightmares: Scary Symphonic Scores
Brussels Philharmonic onder leiding van Dirk Brossé
17 oktober 2019 - Capitole Gent

Koop hier ticket(s)

Capitole Gent

Beluister de playlist op Spotify

Capitole Gent

Graaf Van Vlaanderenplein 5
9000 Gent
België

+32 (0)9 233 29 99
Online communicatie door Wisefools