World soundtrack awards

COVID-19: Info en maatregelen vind je hier

 
Kies je dag:
Film Music Seminar met Gabriel Yared
Film Music Seminar met Gabriel Yared
donderdag 22 okt 2020 - 10:00
Educatieve projecten
22 okt 10:00

Kinepolis Gent

Koop tickets  

Nodig je vrienden uit

Waar studenten en professionals elkaar ontmoeten

Elk jaar organiseren Film Fest Gent en KASK - School of Arts Gent het Film Music & Sound Seminar, een evenement gericht op studenten film, (film)muziek en sound design om bij te leren over de artistieke samenwerking tussen filmmaker, componisten en/of sounddesigners.

Tijdens het Film Music Seminar van de 47ste editie is er de unieke kans om in de leer te gaan bij een grootmeester in de filmmuziek, Gabriel Yared. De Frans-Libanese componist, die dit jaar ook de Lifetime Achievement Award in ontvangst zal nemen tijdens de World Soundtrack Awards, zal tijdens een uitvoerig gesprek met curator dr. Martine Huvenne inzicht geven in zijn methodiek en de artistieke praktijk voor het grote scherm.

Hoe benadert een Oscarwinnaar het componeren voor films? Wat is het verschil tussen zijn diverse samenwerking met pakweg Jean-Luc GodardJean-Jacques AnnaudRobert AltmanXavier Dolan en de betreurde Anthony Minghella? Waarom vindt hij het zo belangrijk om vroeg bij het creatieproces betrokken te zijn? Waarom werkt hij liever vanuit een script en gesprekken met de regisseur dan vanuit een beeldmontage? Hoe verhoudt hij zich tot de traditionele muziek of de popmuziek, die ook een rol spelen in de films waar hij muziek voor schrijft? Genoeg stof voor een boeiend seminarie.

Het seminarie zal gratis zijn voor geaccrediteerden van het festival, mits reservatie en registratie. Vraag hier je accreditatie aan.

Kinepolis Gent

Koop tickets  

Kinepolis Gent

Ter Platen 12
9000 Gent
België

+32 9 265 06 00
Online communicatie door Wisefools