VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film Fest Gent On Tour: La Terra dell'Abbastanza
Film Fest Gent On Tour: La Terra dell'Abbastanza
dinsdag 18 dec 2018 - 20:00
On Tour
18 dec 20:00

Op locatie

Nodig je vrienden uit

Met Film Fest Gent On Tour brengen we een avant-première van een markante film naar een bioscoop of cultureel centrum bij jou in de buurt. Op 18 december presenteren we de indrukwekkende Italiaanse debuutfilm 'La Terra dell'Abbastanza'.

Beste vrienden Mirko en Manolo wonen met hun alleenstaande ouders in de buitenwijken van Rome. Zij leven in armoedige omstandigheden en moeten hun steentje bijdragen om de huishoudens draaiende te houden. De jongens delen dezelfde dromen over een leven met vrouwen, seks en geld. Als ze per ongeluk iemand aanrijden en hierdoor betrokken raken bij de lokale maffia verandert dit hun manier van leven en hun vriendschap radicaal. Al snel leven ze in weelde en raken ze bedwelmd door het snelle geld en verliezen ze het contact met de werkelijkheid. De vrienden raken steeds verder verwijderd van hun oude leven, ze belanden in een spiraal van geweld en slaan daarmee een weg in die onomkeerbaar lijkt.

De broers Damiona en Fabio D’Innocenzo spelen de hoofdrol in hun eigen filmdebuut, waarmee ze in Italië de Silver Ribbon wonnen; een prijs van journalisten voor beste script en regie.

Tickets verkrijgbaar in de deelnemende locaties:

Film Fest Friends krijgen het standaard kortingstarief op vertoon van hun lidmaatschapskaart.

In samenwerking met De Morgen.

Film Fest Gent On Tour: La Terra dell'Abbastanza

Op locatieBelgië


Online communicatie door Lavagraphics