12 23 okt. '21
595076d8 09b7 40a6 b405 a31c6fa9b1ee

Atteyat Al-Abnoudy

Sad Song of Touha (Ughniyat Touha al-Hazina)

Courtisane: Out of the Shadows 12' - 1972 - Taal: Arabisch - Formaat: 16mm
Regisseur: Atteyat Al-Abnoudy
Ughniyat Touha al-Hazina, een portret van de straatartiesten in Caïro en in vele opzichten de zusterfilm van Husan al-Tin, is Al-Abnoudy’s tweede film en afstudeerwerk aan de filmschool in Caïro.
do 21 okt.
16:30
KASKCinema
Ondertitels: Engels

Ughniyat Touha al-Hazina, een portret van de straatartiesten in Caïro en in vele opzichten de zusterfilm van Husan al-Tin, is Al-Abnoudy’s tweede film en afstudeerwerk aan de filmschool in Caïro. Het kunstenaarschap van deze groep van vuurvreters, piepjonge slangenmensen en andere artiesten wordt gevat in niet-opdringerig camerawerk, vergezeld door de spaarzame en spokende voice-over van dichter Abdel Rahman Al-Abnoudy.

Filmprints met dank aan Arsenal - Institute for Film and Video Art.

Image gallery

595076d8 09b7 40a6 b405 a31c6fa9b1ee

Generiek

Regisseur

Atteyat Al-Abnoudy

Meer informatie

Taal

Arabisch

Ondertitels

Engels

Productielanden

Egypte

Jaar

1972

Technische gegevens

Formaat
16mm

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.