12 23 okt. '21
Db721cb8 9214 4e55 a99b dea092def08e

Theo Angelopoulos

The Dust of Time (Trilogia II: I skoni tou hronou)

Classics 125' - 2008 - Drama - Taal: Duits, Russisch, Engels, Grieks - Formaat: DCP
Regisseur: Theo Angelopoulos Componist: Eleni Karaindrou Met: Michel Piccoli, Bruno Ganz, Irène Jacob, Willem Dafoe
The Dust of Time brengt het verhaal van de liefde van een vrouw, Eleni (Irène Jacob), de moeder van de cineast, voor de twee mannen in haar leven, Spyros (Michel Piccoli) en Jacob (Bruno Ganz), een Jood die wegvluchtte uit Duitsland voor hij kon worden opgepakt en gedeporteerd naar een concentratiekamp. De personages raken elkaar kwijt, vinden elkaar weer, worden gearresteerd en opgesloten.
do 14 okt.
19:30
Studio Skoop 2
Ondertitels: Engels
di 19 okt.
14:15
Studio Skoop 1
Ondertitels: Engels
In zijn finale film neemt Angelopoulos ons mee op een reis in de tijd en het geheugen en schildert hij in magnifieke tableaus het verraad van een ideologie. Rode draad in het verhaal is de liefde van een vrouw voor de twee mannen in haar leven, Spyros en Jacob. De personages raken elkaar kwijt, vinden elkaar terug, worden opgepakt, zoeken elkaar weer op. Deze odyssee van de ouders van de protagonist, een cineast, omspant vijftig jaar: van de Griekse Burgeroorlog en de zelfgekozen ballingschap van Griekse communisten in Tashkent tot de val van de Berlijnse muur. We trekken van Kazachstan naar Italië, van Duitsland naar Amerika tegen de achtergrond van markante gebeurtenissen uit de tweede helft van de vorige eeuw: Stalins dood, het Watergate-schandaal, Vietnamoorlog, de val van de Sovjet-Unie, … En het traumatiserende verlies van de illusie van een betere wereld rond de eeuwwisseling.

Image gallery

Db721cb8 9214 4e55 a99b dea092def08e

Met de steun van

Greek film centre logo 1
Patrick Duynslaegher
© Bas Bogaerts

Elke film van de Griekse meestercineast Theo Angelopoulos voelt als een reis, een zoektocht. Patrick Duynslaegher, curator van het Classicsprogramma op FFG2021, neemt je mee op zijn beurt mee op pad doorheen het oeuvre van een van de grootste filmmakers van het Europese continent. Lees hier zijn tekst over The Dust of Time.

Generiek

Regisseur

Theo Angelopoulos

Componist

Eleni Karaindrou

Met

Michel Piccoli, Bruno Ganz, Irène Jacob, Willem Dafoe

Scenario

Tonino Guerra

Cinematograaf

Andreas Sinanos

Monteur

Yannis Tsitsopoulos, Giorgos Helidonidis

Producent

Foivi Oikonomopoulou, Tonino Guerra

Productiebedrijven

Theo Angelopoulos Films

Meer informatie

Taal

Duits, Russisch, Engels, Grieks

Ondertitels

Engels

Productielanden

Rusland, Italië, Griekenland, Duitsland, Frankrijk

Jaar

2008

Filmografie

Theo Angelopoulos
Forminx Story (1965), Broadcast (short, 1968), Anaparastasi (1970), Days of '36 (1972), The Travelling Players (1975), The Hunters (1977), Alexander the Great (1980), Athens, Return to the Acropolis (1983), Voyage to Cythera (1984), The Beekeeper (1986), Landscape in the Mist (1988), The Suspended Step of the Stork (1991), Ulysses' Gaze (1995), Eternity and a Day (1998), Trilogy I: The Weeping Meadow (2004), Trilogy II: The Dust of Time (2008), Mundo Invisível (segment, 2012)

Technische gegevens

Formaat
DCP

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.