12 23 okt. '21
4106b370 1275 48ab a51e 3d0029c3e24a

Margaret Salmon

Home

Courtisane: Selection 5' - 2019 - Formaat: Other
Regisseur: Margaret Salmon
Een korte film die een vrouw portretteert die haar kinderen in bed stopt, de afwas doet en danst met een geest. Home, gefilmd op Super 16mm, gebruikt de materialiteit van film en expressieve lichamen om emotionele en verbeelde relaties tussen dagelijkse taken, gegenderde geschiedenissen en heropbouwende fantasie te interpreteren.
zo 24 okt.
18:00
Sphinx 3
Ondertitels: Engels

Een korte film die een vrouw portretteert die haar kinderen in bed stopt, de afwas doet en danst met een geest. Home, gefilmd op Super 16mm, gebruikt de materialiteit van film en expressieve lichamen om emotionele en verbeelde relaties tussen dagelijkse taken, gegenderde geschiedenissen en heropbouwende fantasie te interpreteren. De film toont een verloop van het alledaagse naar het buitengewone via het gebruik van een realistische esthetiek die gecombineerd wordt met analoge dubbele belichting. Een vrouw voert zorgtaken uit, beweegt, geïsoleerd, repetitief, voordat ze omhelsd en ontmoet wordt door een geest. Ze raken elkaar aan, liefkozen elkaar en beginnen langzaamaan samen te dansen. Ze bewegen in harmonie en delen sombere, treurige dagdromen. Uiteindelijk rusten de geest en de vrouw samen en keert de vrouw na dit kort moment van verzet en herstel terug naar haar kinderen.

Image gallery

4106b370 1275 48ab a51e 3d0029c3e24a

Generiek

Regisseur

Margaret Salmon

Meer informatie

Productielanden

Verenigd Koninkrijk

Jaar

2019

Technische gegevens

Formaat
Other

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.