12 23 okt. '21
54515122 64b7 4ccc 876a e9c0156931bc

Great Greek Composers

Concerten
vr 22 okt.
20:30
Vlaamse Opera

20:30 Great Greek Composers


De 48ste editie van Film Fest Gent - met een focus op Griekse cinema - verwelkomt het jaarlijkse filmmuziekconcert terug na een beproevend jaar zonder live concerten. Op vrijdag 22 oktober 2021 presenteert Film Fest Gent in Opera Gent het concert Great Greek Composers met filmmuziek van o.a. Eleni Karaindrou, Mikis Theodorakis en Evanthia Reboutsika. De dag nadien worden de beste film- en tv-componisten van het afgelopen jaar gehuldigd tijdens de prestigieuze World Soundtrack Awards.

Al sinds de jaren '80 heeft Film Fest Gent een kenmerkende en unieke focus op filmmuziek en haalt het de grootste filmcomponisten en hun muziek naar de Arteveldestad. Met de jaarlijkse World Soundtrack Awards en filmmuziekconcerten houdt het festival de kunst van het componeren voor film en tv voor het voetlicht. De Film Fest Gent-concerten brengen live filmmuziek, uitgevoerd door Brussels Philharmonic o.l.v. FFG-muziekdirecteur Dirk Brossé, met filmbeelden op groot scherm.

Dit jaar werpt het filmfestival een blik op de Griekse cinema, die bulkt van de dramatiek én van de beklijvende muziek. Met het concert Great Greek Composers: The Film Music of Eleni Karaindrou, Mikis Theodorakis, Evanthia Reboutsika et al. wil Film Fest Gent de rijkdom en het genie van de Griekse componisten tentoonspreiden. Op 22 oktober 2021 nodigt het festival filmmuziekliefhebbers uit in Opera Gent.

Speciale aandacht zal uitgaan naar Eleni Karaindrou, de vaste componiste van de in 2012 overleden Griekse regisseur Theo Angelopoulos. Zij ontvangt tijdens de World Soundtrack Awards op 23 oktober 2021 de Lifetime Achievement Award. Op het Great Greek Composers-concert brengt Film Fest Gent symfonische hulde aan haar muziek, met o.a. stukken uit The Suspended Step of the Stork, The Weeping Meadow, Eternity and a Day en The Dust of Time. Karaindrou zal het orkest als solist - aan de piano - vergezellen, net als de Griekse violiste Evanthia Reboutsika, die in 2006 nog de World Soundtrack Discovery of the Year Award won voor My Father and My Son.

Het land waar de tragedie is uitgevonden herbergt een eclectische mix van componisten en instrumenten. Filmmuziekfanaten mogen zich verwachten aan onder meer de melancholische sfeer van Karaindrou’s oeuvre, de inspirerende muziek van Evanthia Reboutsika en de ‘metasymfonische’ composities van Mikis Theodorakis, de World Soundtrack Lifetime Achievement Award-winnaar van 2007.

Luisterplaatsen Opera

Benieuwd naar de luisterplaatsen?

Er zijn nog steeds luisterplaatsen beschikbaar voor het concert Great Greek Composers. Schrik van die zogeheten "luisterplaatsen"? Neem een virtueel kijkje in de Opera en koop daarna je ticket!

Deze website gebruikt cookies om jouw surfervaring gemakkelijker en aangenamer te maken en om de inhoud van de websites beter af te stemmen op jouw behoeften en voorkeuren. Je kan de installatie van cookies weigeren, maar dan zullen sommige onderdelen van onze websites niet of niet optimaal werken. Lees meer.

Je browser voldoet niet aan de minimale vereisten om deze website te bekijken. Onderstaande browsers zijn compatibel. Mocht je geen van deze browsers hebben, klik dan op het icoontje om de gewenste browser te downloaden.