VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Brighton Rock
Brighton Rock Rowan Joffé (2009)
Met: Sam Riley, Andrea Riseborough, Helen Mirren, John Hurt, Philip Davis, Nonso Anozie, Craig Parkinson, Geoff Bell, Sean Harris, Andy Serkis
Drama, Thriller

Misdaad: schuld en boete
Nodig je vrienden uit
Film Fest Gent - Brighton Rock

Waarom moet je deze film zien? 

  • 'Brighton Rock' is een knappe remake en update van de gelijknamige Britse klassieker van John Boulting uit 1947, nu gesitueerd tijdens de studentenopstand van de vroege sixties.
  • Regisseur Rowan Joffe weet de grote thema’s uit Graham Greene’s gelijknamige roman (de eeuwige strijd tussen goed en kwaad, tussen licht en duisternis) treffend naar film te vertalen.
Brighton, 1964. De georganiseerde misdaad heeft haar intrede gedaan in dit slaperige Engelse kuststadje. De ambitieuze jonge gangster Pinkie Brown (Sam Riley) is vastbesloten om concurrerende bendes van zijn terrein te weren. Wanneer hij een rivaal vermoordt, krijgt de jonge serveerster Rose (Andrea Riseborough) per ongeluk belangrijk bewijsmateriaal in handen. Om te vermijden dat ze naar de politie stapt, verleidt Pinkie de naïeve Rose. Ondertussen begint haar werkgeefster Ida (Helen Mirren) zich met de zaak te moeien. Op een moment dat de doodstraf ter discussie staat maar nog niet afgeschaft is, is het vertrouwen tussen Pinkie en Rose van levensbelang. Weet Pinkie wel zeker dat Rose hem niet zal verraden? En kan Rose erop vertrouwen dat Pinkie haar niet uit de weg ruimt?
Universciné

Meer info

SD  

ondertitels: OV NL ot.
duur: 0 minuten
jaar: 2009
regisseur: Rowan Joffé

Online communicatie door Lavagraphics