VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film indienen
Film indienen
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

10 > 20 okt 2017

Deadline voor het indienen van films voor de 44e editie is 1 augustus 2017

Elk jaar stelt het festival zo'n 100 langspeelfilms en 50 kortfilms van over de gehele wereld voor. Alle films worden minstens in een Belgische première voorgesteld. Het festival is een competitief festival, met als thema de "impact van de muziek op film". Elk jaar dingen een 12-tal langspeelfilms mee naar twee prijzen. De deelnemende films worden bekeken door een internationale professionele jury, die volgende prijzen uitreikt:

* De Grand Prix voor Beste Film
* De George Delerue Award voor Beste Muziek (Beste Gebruik van Muziek of Beste sound design)

Voor kortfilms is er een Europese competitie (max. 30 minuten; main producer is Europees); een voor Belgische studentenkortfilms (max 25 minuten) en een niet-competitief programma internationale kortfilms.

Het 44e Film Fest Gent zal opnieuw een ruime selectie films van over de gehele wereld voorstellen. De focus ligt voornamelijk op fictie films (lang en kort) en, in mindere mate, op documentaire (met als voornaamste invalshoek muziek of film gelinkte themas). Animatiefilm komt ook aan bod. Het festival presenteert films in digitaal of 35mm formaat.

De deadline voor het insturen van films  voor het 44e Film Fest Gent (10 tem. 20 oktober 2017) is 1 augustus 2017.

Een film voorleggen voor selectie

Inzendingen zijn welkom tot 1 augustus 2017. 

Dit doe je door het online inschrijvingsformulier (klik hier) in te vullen en de entry fee te betalen:

• Entry fee kortfilms (max. 30 minuten) : €20 per titel
• Entry fee middenlange films (31 tem. 69 minuten): €30 per titel
• Entry fee langspeelfilms (vanaf 70 minuten): €50 per titel

Mocht je nog extra materiaal (BluRay of DVD, persboek, CD met soundtrack, een aantal foto's, persknipsels, een biografie van de regisseur,...) willen meesturen dan kan dat naar Film Fest Gent, tav. Wim De Witte, Leeuwstraat 40b, B-9000 Gent, België. Dit materiaal wordt niet teruggestuurd. Digitaal extra materiaal aanleveren kan via applications@filmfestival.be

Enkel films die niet eerder in België vertoond werden zullen in aanmerking komen voor een eventuele selectie. Een e-mail met de beslissing van het programmacomite zal zo snel als mogelijk verstuurd worden naar een door jou opgegeven adres. De inschrijving van een film impliceert de kennis en aanvaarding van het reglement.

Insturen van een Belgische studentenkortfilm

Insturen van een Belgische studentenkortfilm voor het programma 2017 kan tot begin september 2017. Online screeners van de eindwerken (max 25 minuten) kunnen voor die datum verstuurd worden naar: eindwerken@filmfestival.be

Online inschrijvingsformulier

I want to insert a new movie in the online entry form.
I want to continue completion of an online entry form.

Online communicatie door Lavagraphics