VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Film indienen
Film indienen
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

10 > 20 okt 2017

Deadline voor het indienen van films voor de 44e editie was 1 augustus 2017!

Insturen van een Belgische studentenkortfilm
Insturen van een Belgische studentenkortfilm voor het programma 2017 kan tot en met 4 september 2017. Online screeners van de eindwerken (max 25 minuten) kunnen voor die datum verstuurd worden naar: eindwerken@filmfestival.be

Vanaf november 2017 kan u uw film voorstellen voor de 45e editie van Film Fest Gent (9-19 oktober 2018). 

Elk jaar stelt het festival zo'n 100 langspeelfilms en 50 kortfilms van over de gehele wereld voor. Alle films worden minstens in een Belgische première voorgesteld. Het festival is een competitief festival, met als thema de "impact van de muziek op film". Elk jaar dingen een 12-tal langspeelfilms mee naar twee prijzen. De deelnemende films worden bekeken door een internationale professionele jury, die volgende prijzen uitreikt:

* De Grand Prix voor Beste Film
* De George Delerue Award voor Beste Muziek (Beste Gebruik van Muziek of Beste sound design)

Voor kortfilms is er een Europese competitie (max. 30 minuten; main producer is Europees); een voor Belgische studentenkortfilms (max 25 minuten) en een niet-competitief programma internationale kortfilms.

Het 45e Film Fest Gent zal opnieuw een ruime selectie films van over de gehele wereld voorstellen. De focus ligt voornamelijk op fictie films (lang en kort) en, in mindere mate, op documentaire (met als voornaamste invalshoek muziek of film gelinkte themas). Animatiefilm komt ook aan bod. Het festival presenteert films in digitaal of 35mm formaat.

Enkel films die niet eerder in België vertoond werden zullen in aanmerking komen voor een eventuele selectie. Een e-mail met de beslissing van het programmacomite zal zo snel als mogelijk verstuurd worden naar een door jou opgegeven adres. De inschrijving van een film impliceert de kennis en aanvaarding van het reglement.

 

Online communicatie door Lavagraphics