Info voor journalisten

Welkom op het persgedeelte van onze website. Hier kunt u persberichten en persmappen downloaden mbt Film Fest Gent. 

Jaarlijks bezoeken meer dan 300 journalisten het festival. Zij kunnen tijdens het festival terecht in het Press & Industry Office voor alle informatie over het festival. Opgelet: het Press & Industry Office bevindt zich in de benedenfoyer van Kinepolis Gent (Fantasiazaal).

Hier vind je de Knack Focus Special van de 40e editie.

 

Persaccreditatie

 

Journalisten die het festival wensen te volgen, kunnen hiervoor vanaf 1 augustus 2014 een persaccreditatie aanvragen.

Press & Industry screenings

 

Een lijst met persvisies kunt u vanaf 24 september 2014 vinden bij de downloads. Opgelet: deze lijst wordt regelmatig geüpdatet!

Interviews

 

Voor interviews met festivalgasten van films die een distributeur hebben, neemt u best contact op met de persverantwoordelijke van de distributeur in kwestie. Voor interviews met festivalgasten van films zonder distributeur, kunt u bij de persdienst van het festival terecht (interview@filmfestival.be). Een lijst met de gasten die komen vindt u vanaf 24 september 2014 bij de downloads.

Foto's

 

Foto's van films, festivalgasten en evenementen vindt u onder "Festival in Beeld".
Voor logo's en visuals van het festival kan u de press kit onderaan de pagina downloaden.

Audiovisuele media

 

Voor radio- of televisiereportages vragen we omwille van praktische redenen op voorhand contact op te nemen met de persdienst van het festival. Desgewenst kan het festival u EPK's bezorgen met beeldfragmenten van festivalfilms.

Mocht u op deze site niet de informatie vinden die u zoekt, mail dan naar press@filmfestival.be.

Accreditatie aanvragen

-F.

Informatie voor journalisten

Voor de aanmaak van een accreditatie wordt een bijdrage van € 60 gevraagd. Betalen kan enkel met VISA of MASTERCARD. Op vertoon van een officiële perskaart moet deze bijdrage niet betaald worden. Fotografen en cameraploegen zijn ook vrijgesteld van deze bijdrage, hun accreditatie geeft echter geen toegang tot filmvoorstellingen.

Voor aanvragen die ons na 1 oktober worden toegezonden, zullen de dossierkosten met € 15 worden verhoogd.

Uw accreditatiekaart is strikt persoonlijk en wordt NIET opgestuurd maar kan vanaf maandag 7 oktober 2013 worden afgehaald in het Press & Industry Office dagelijks vanaf 9u tot 19u30.

Belangrijk

Onvolledig of slecht ingevulde aanvragen zullen na al de andere onderzocht worden. Hierover wordt geen correspondentie gevoerd. Het inzenden van uw aanvraag garandeert geen accreditatie.

Het festival verwacht van de geaccrediteerde pers alle bewijsmateriaal (print/dvd) toegestuurd te krijgen.

Aanvragen

Perskit

De perskit bevat het logo enkele stills en het campagnebeeld, enz.