VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Educatie @ Film Fest Gent
Educatie @ Film Fest Gent
Film Fest Gent
FILM FEST GENT

10 > 20 okt 2017

Vier voormiddagen vol filmplezier

Film Fest Gent breidt haar educatief aanbod uit, en daar kan je met jouw hele school tijdens de 44ste editie van proeven! Vier voormiddagen kunnen leerlingen het festival ervaren, inclusief een geweldige festivalfilm, een in- en uitleiding en een voorbereidende lessenfiche. 

Wat doen we?
Ons programmateam steekt de koppen bij elkaar om een échte festivalfilm te selecteren voor elke doelgroep. Niet elke film krijgt namelijk het voorrecht om het Film Fest kwaliteitslabel te dragen, en daarom duurt die selectie eventjes.

De filmtitels voor de voormiddagen maken we bekend als ze definitief zijn, dit is meestal begin september. Je kan er van uit gaan dat dit altijd kwaliteitsvolle films zijn, passend bij de belevingswereld van de desbetreffende doelgroep. Daarenboven krijgen de leerlingen dan nét dat ietsje meer, wat een educatieve filmvoormiddag op Film Fest Gent onderscheidt van het reguliere cinemabezoek. Elk filmbezoek wordt omkaderd met activerende intro’s en uitleidingen, plus een lessenfiche waarmee het festivalbezoek kan worden voorbereid. Bovendien zijn alle films minimaal Belgische premières, soms zelfs Europese of wereldpremieres.

Data
​De educatieve filmvoormiddagen voor scholen vinden plaats op onderstaande data –uiteraard tijdens het festival-, telkens om 09h30 in Kinepolis. Om de filmvoormiddagen voor iedereen toegankelijk te houden, vragen wij €4 per leerling, en één begeleider per 15 leerlingen komt gratis mee.

Donderdag 12 oktober: lagere school
Vrijdag 13 oktober: eerste graad secundair onderwijs
Maandag 16 oktober: tweede graad secundair onderwijs
Dinsdag 17 oktober: derde & vierde graad secundair onderwijs

Inschrijven
Scholen die interesse hebben, kunnen zich inschrijven door een e-mail te sturen voor 10 september naar Eef De Lombaerde via eef@filmfestival.be met volgende gegevens:

Naam van de school
Datum van filmvoormiddag (controleer of de dag overeenstemt met de doelgroep)
Aantal leerlingen + aantal begeleiders

Wij nemen dan contact met je op om de verdere details te bespreken.

Reis naar het festival
Film Fest Gent is een culturele bestemming op dynamoOPWEG. Zo kan je school gratis met De Lijn via de bestaande dienstregeling naar culturele bestemmingen en terug. Om hiervan als school gebruik te maken, dien je een subsidie aan te vragen. Volg hiervoor de eenvoudige stappen op de website van dynamoOPWEG.

We hopen je te zien op één van onze filmvoormiddagen!

Voor vragen, contacteer Eef De Lombaerde op eef@filmfestival.be of 09 242 80 66.

Online communicatie door Lavagraphics