VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Win de dvd van Whiplash
Win de dvd van Whiplash Filmnieuws
deel dit artikel

Voor vlugge mailers liggen er tien exemplaren van 'Whiplash' aka 'Full Metal Jacket at Juilliard' klaar!

Win de dvd van Whiplash

Om kans te maken, stuur je voor 19/6/15 een mailtje naar press@filmfestival.be met het antwoord op de volgende vraag: Hoeveel Oscars won de film dit jaar? De winnaars worden persoonlijk verwittigd.

Whiplash', het indrukwekkende langspeelfilmdebuut van Damien Chazelle, is gebaseerd op de gelijknamige kortfilm waarmee hij eerder al in de prijzen viel op internationale filmfestivals. Het verhaal gaat over een veeleisende muziekleraar en zijn getalenteerde pupil, die het koste wat het kost wil maken als drummer. De film beleefde zijn Europese première in Cannes in het programma Quinzaine des Réalisateurs. 

Drill sergeant van dienst is J.K. Simmons ('Spider-Man', 'Juno') die volgens vakblad Variety met de intimiderende Terence Fletcher de rol van zijn leven te pakken heeft. De ambitieuze jonge jazz drummer Andrew Neyman wordt vertolkt door Miles Teller die vorig jaar op Film Fest Gent nog hoge ogen gooide in 'The Spectacular Now'. Chazelle houdt de regie strak in handen maar is slim genoeg om de fysieke performances van zijn hoofdrolspelers op het voorplan te houden. (S.D.W.)

Online communicatie door Lavagraphics