Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
One Shot Cinema mei: TANGERINE
One Shot Cinema mei: TANGERINE One Shot Cinema
deel dit artikel

Een film die nog niet eerder in de Belgische cinemas te zien was: je schuift er op woensdagavonden voor aan tijdens One Shot Cinema. Film Fest Gent en KASKCinema vertonen er films die de zalen niet eerder haalden, maar zeker de moeite waard zijn. In mei kijk je naar de kinetische screwball komedie TANGERINE, een van de ontdekkingen van het afgelopen Film Fest Gent.

Woendag 25 mei is de voorlopig laatste One Shot Cinema voor KASK Cinema het seizoen afsluit met Live Track Cinema op 28 mei met een performance van STUFF. en de vertoning van 'A Page of Madness'.

Sean Bakers besluit om dit indie pareltje volledig te draaien met een iPhone 5s lijkt op het eerste zicht een technische stunt en een kwestie van (low)budget beheersing, maar is in het uiteindelijke resultaat zoveel meer. Het schenkt aan deze koortsachtige zoektocht van twee grofgebekte transgender hoertjes naar een ontrouwe boyfriend/pooier een quasi anarchistische energie en dompelt de toeschouwer onder in een vlammend Los Angeles dat één grote popart assemblage lijkt en waarin cinema van alle overbodige ballast is bevrijd.

Een van de meest vrije en bevrijdende Amerikaanse films van de laatste jaren. (P.D.)

TANGERINE - Sean Baker (V.S., 2015, 88')

woensdag 4, 11, 18, 25 mei
Naar aanleiding van de Dag Tegen Homo- en Transfobie wordt de film ook vertoond op 17 mei
20u30
KASKCinema - Godshuizenlaan 4
Reserveer je tickets hier 

Patrick Duynslaegher

Patrick Duynslaegher

Duynslaegher was van 1972 tot 2011 filmcriticus voor Knack. In 2011 verliet hij Knack om artistiek directeur van Film Fest Gent te worden. Duynslaegher staat bekend om zijn grote passie voor Alfred Hitchcock, Brian De Palma, Stanley Kubrick en Eric Rohmer. Zijn favoriete filmcritici zijn Pauline Kael en David Ansen.

Online communicatie door Lavagraphics