Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
One Shot Cinema april: I NOSTRI RAGAZZI
One Shot Cinema april: I NOSTRI RAGAZZI One Shot Cinema
deel dit artikel

Vanaf vanavond kan je deze maand weer elke woensdagavond aanschuiven voor een film van formaat die niet eerder in de Belgische cinemas te zien was. Film Fest Gent en KASKCinema schotelen je het smakelijke I NOSTRI RAGAZZI voor, een Italiaanse bewerking van de bestseller 'Het Diner'.

* Update: de voorstellingen op 20 en 27 april zijn volzet, je kan je ter plekke op de wachtlijst laten zetten. In mei is er weer een nieuwe OneShotCinema, en wel één van de grootste verrassingen op Film Fest Gent 2015 (en bovendien volledig gefilmd met een iPhone): Tangerine (Sean Baker) *. Klik hier voor het reserveren van je tickets. 

Goed en kwaad, recht en onrecht, misdaad en straf, liefde en haat: allemaal tegengestelde begrippen die in het meeslepend ethisch drama 'I Nostri Ragazzi' van Ivano De Matteo innig met elkaar zijn verbonden en voor een broeihaard van conflicten zorgen tussen twee broers (en hun echtgenotes) die lijnrecht tegenover elkaar komen te staan nadat blijkt dat hun kinderen iets verschikkelijks hebben uitgespookt.

Deze Italiaanse vrije bewerking van de fenomenale bestseller van de Nederlandse auteur Herman Koch heeft alles wat de eerdere en onwaarschijnlijk letterlijke Nederlandse versie 'Het Diner' (2013) in hoge mate ontbrak: klasse, elegantie, filmische flair, smakelijke maaltijden, acteurs die geen opdringerig nummertje opvoeren maar zich perfect inleven in personages in wie je echt kan geloven. (P.D.)

I NOSTRI RAGAZZI - Ivano De Matteo
woensdag 13, 20, 27 april
20u30
KASKCinema - Godshuizenlaan 4
Reserveer je tickets hier - de voorstelling is volzet maar je kan je ter plekke op de wachtlijst laten zetten. 

Patrick Duynslaegher

Patrick Duynslaegher

Duynslaegher was van 1972 tot 2011 filmcriticus voor Knack. In 2011 verliet hij Knack om artistiek directeur van Film Fest Gent te worden. Duynslaegher staat bekend om zijn grote passie voor Alfred Hitchcock, Brian De Palma, Stanley Kubrick en Eric Rohmer. Zijn favoriete filmcritici zijn Pauline Kael en David Ansen.

Online communicatie door Lavagraphics