VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Nu in de zalen!
Nu in de zalen!
deel dit artikel

Films moeten missen tijdens het voorbije Film Fest Gent? Geen nood, we houden je op de hoogte van de release data in de Belgische bioscopen en de DVD-releases. Met deze week de première van 'Rabot', winnaar van de Port of Ghent Publieksprijs 2017.

Voor 'Rabot' nestelde Christina Vandekerckhove haar camera in de Rabotwijk, de armste buurt in Gent, waar drie sociale appartementsblokken met de sloophamer bedreigd worden. In deze microkosmos vangen we een glimp op van de laatste overgebleven bewoners, die het hoofd boven water trachten te houden - van daklozen over psychiatrische patiënten tot ex-gedetineerden. Een universele parabel over dromen, eenzaamheid en onze onverschilligheid tegenover elkaar. 

Sinds 10 november in de zalen:

 • 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'
  De derde film van de Britse regisseur en toneelauteur Martin McDonagh ('In Bruges', 'Seven Psychopaths') vermengt als geen ander zwarte humor met diepsnijdende drama's over verlies en rouw. Een mix van Shakespeare en western die ontroert, doet lachen en de toeschouwer niet overdondert met speciale effecten. 
 • 'Resurrection'
  'Resurrection' is het speelfilmdebuut van Oostendenaar Kristof Hoornaert die eerder hoge ogen gooide met zijn kortfilms 'Kaïn', 'The Fall' en 'Empire'. Producenten van de film zijn Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof, het duo achter onder meer 'My First Highway' en 'Hasta la vista'. Hoornaerts parabel rust op een meesterlijke vertolking van Johan Leysen en fraai camerawerk van de Litouwer Rimvydas Leipus (bekend van 'Khadak'). 

Sinds 15 november in de zalen:

 • Zagros - Sahim Omar Kalifa
  Een hartverscheurend melodrama over een man die het beste wil voor zijn familie en hemzelf. Winnaar van de Grand Prix voor Beste Film!
 • You Were Never Really Here - Lynne Ramsay
  een grimmige karakterstudie vermomd als misdaadverhaal met in de hoofdrol Joaquin Phoenix wiens personage Joe het broertje lijkt van Travis Bickle uit Martin Scorsese's 'Taxi Driver'

Sinds 22 november in de zalen:

 • The Square - Ruben Östlund
  Een film boordevol originele ideeën en rake observaties over de "aap" in ieder van ons - goed voor de Gouden Palm in Cannes 2017!

Sinds 29 november in de zalen:

 • Thelma - Joachim Trier
  Dankzij een bijzondere mix van coming of age, horror- en thrillerelementen levert de Noorse meestercineast met 'Thelma' zijn meest gedurfde en fascinerende film tot op heden af.

Sinds 6 december in de zalen:

 • Les Gardiennes - Xavier Beauvois
  1915. Terwijl de mannen aan het front vechten voor het vaderland, bestieren de onvermoeibare Hortense en haar dochter op het platteland de familieboerderij. Regisseur Xavier Beauvois ('Des hommes et des dieux') laaft zich op een intieme manier aan de schoonheid en mysteries van het Franse platteland, onaangeroerd door het oorlogsgeweld. 
 • Il colore nascoste delle cose - Silvio Soldini
  De onstuimige wereld van onmogelijke liefdes! Tussen Teo, een succesvolle reclameman met een turbulent liefdesleven, en Emma, een getrouwde vrouw die op haar zestiende blind werd. Des te vuriger hun relatie wordt, des te hoger de onrust in beider levens oplaait. Geef Soldini een mix van overspel, intrige en liefdesperikelen en hij zorgt voor vuurwerk. 
 • Suburbicon - George Clooney
  Over deze film zei regisseur Clooney: "De film begint als een Disneyprent, maar wordt naar het einde toe een soort acid trip." Naar een scenario van de broers Coen.
 • Tueurs - François Troukens & Jean-François Hensgens
  Het speelfilmdebuut van Jean-François Hensgens en ex-topcrimineel François Troukens. Deze misdaadthriller, met belangrijke bijrollen voor onze Kevin Janssens en Johan Leysen, volgt de beruchte Frank Valken tijdens zijn laatste grote overval

Sinds 13 december in de zalen:

 • Façades - Kaat Beels & Nathalie Basteyns
  'Façades' is een beklemmend drama over geheimen, huwelijksperikelen en jeugdtrauma's, geheel in de stijl van Jonathan Glazers mysterieuze films ('Birth', 'Under the Skin') en Edward Hoppers desolate schilderijen.

Sinds 20 december in de zalen:

 • A Man of Integrity - Mohammad Rasoulof
  Een krachtig en ongemeen moedig drama waarin Rasoulof zijn thuisland Iran portretteert als een autoritaire samenleving zonder enig moreel kompas, waar corruptie en samenzweringen hoogtij vieren. De film haalt het maximum uit de hoofdvertolking van acteur Reza Akhlaghirad en puurt een fatalistische, grimmige sfeer uit de winterse landschappen van landelijk Iran. 
 • Wonderstruck - Todd Haynes
  Een melodrama om het warm van te krijgen, naar de jeugdroman van Brian Selznick ('Hugo') die ook het scenario schreef.

Sinds 27 december in de zalen:

 • On Body and Soul - Ildiko Enyedi
  'On Body and Soul' wisselt droomsequenties vol prachtige breedbeeldshots van wilde dieren af met subtiele humor en tragiek. Een klein meesterwerk van een in Europa onderbelichte regisseuse. Bekroond met de Gouden Beer Berlijn 2017.

Sinds 3 januari 2018 in de zalen:

 • El presidente (The Summit) - Santiago Mitre
  Tijdens een topbijeenkomst van alle Latijns-Amerikaanse staatshoofden in een afgelegen hotel in de Andes, wordt de Argentijnse president Hernán Blanco geconfronteerd met een corruptiezaak waarin zijn dochter verwikkeld is. Terwijl hij worstelt om het schandaal dat zijn carrière en zijn familie bedreigt, op te lossen, moet hij ook op continentale schaal voor politieke en economische belangen vechten. 
Online communicatie door Lavagraphics