VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Nu in de zalen!
Nu in de zalen!
deel dit artikel

Films moeten missen tijdens het voorbije Film Fest Gent? Geen nood, we houden je op de hoogte van de release data in de Belgische bioscopen en de DVD-releases. Met deze week op de première van de grote winnaar van de afgelopen editie "Zagros".

Vanaf 1 november in de zalen:

Vanaf 8 november in de zalen:

 • Battle of the Sexes - Jonathan Dayton & Valerie Faris
  Steve Carrell ('Crazy Stupid Love') kruipt in de huid van voormalig Wimbledonkampioen Riggs terwijl Oscarwinnares Emma Stone ('La La Land') wereldkampioene King incarneert en daarmee alvast lijkt te solliciteren naar een volgend tripje richting Oscars.
 • Borg / McEnroe - Janus Metz
  Als de emotieloze Borg (bijnaam: 'Ice') en de opvliegende McEnroe ('Fire') in 1980 voor het eerst tegenover elkaar komen te staan in een Wimbledonfinale, zorgt dit intense sportdrama niet alleen voor vonken maar ook voor kippenvel.
 • L'Atelier - Laurent Cantet
  een boeiende mix van sociale studie, politieke documentaire en thriller

Vanaf 15 november in de zalen:

 • Zagros - Sahim Omar Kalifa
  Een hartverscheurend melodrama over een man die het beste wil voor zijn familie en hemzelf. Winnaar van de Grand Prix voor Beste Film!
 • You Were Never Really Here - Lynne Ramsay
  een grimmige karakterstudie vermomd als misdaadverhaal met in de hoofdrol Joaquin Phoenix wiens personage Joe het broertje lijkt van Travis Bickle uit Martin Scorsese's 'Taxi Driver'

Vanaf 22 november in de zalen:

 • The Square - Ruben Östlund
  Een film boordevol originele ideeën en rake observaties over de "aap" in ieder van ons - goed voor de Gouden Palm in Cannes 2017!

Vanaf 29 november in de zalen:

 • Thelma - Joachim Trier
  Dankzij een bijzondere mix van coming of age, horror- en thrillerelementen levert de Noorse meestercineast met 'Thelma' zijn meest gedurfde en fascinerende film tot op heden af.

Vanaf 6 december in de zalen:

 • Les Gardiennes - Xavier Beauvois
  1915. Terwijl de mannen aan het front vechten voor het vaderland, bestieren de onvermoeibare Hortense en haar dochter op het platteland de familieboerderij. Regisseur Xavier Beauvois ('Des hommes et des dieux') laaft zich op een intieme manier aan de schoonheid en mysteries van het Franse platteland, onaangeroerd door het oorlogsgeweld. 
 • Il colore nascoste delle cose - Silvio Soldini
  De onstuimige wereld van onmogelijke liefdes! Tussen Teo, een succesvolle reclameman met een turbulent liefdesleven, en Emma, een getrouwde vrouw die op haar zestiende blind werd. Des te vuriger hun relatie wordt, des te hoger de onrust in beider levens oplaait. Geef Soldini een mix van overspel, intrige en liefdesperikelen en hij zorgt voor vuurwerk. 
 • Suburbicon - George Clooney
  Over deze film zei regisseur Clooney: "De film begint als een Disneyprent, maar wordt naar het einde toe een soort acid trip." Naar een scenario van de broers Coen.
 • Tueurs - François Troukens & Jean-François Hensgens
  Het speelfilmdebuut van Jean-François Hensgens en ex-topcrimineel François Troukens. Deze misdaadthriller, met belangrijke bijrollen voor onze Kevin Janssens en Johan Leysen, volgt de beruchte Frank Valken tijdens zijn laatste grote overval

Vanaf 13 december in de zalen:

 • Façades - Kaat Beels & Nathalie Basteyns
  'Façades' is een beklemmend drama over geheimen, huwelijksperikelen en jeugdtrauma's, geheel in de stijl van Jonathan Glazers mysterieuze films ('Birth', 'Under the Skin') en Edward Hoppers desolate schilderijen.

Vanaf 20 december in de zalen:

 • A Man of Integrity - Mohammad Rasoulof
  Een krachtig en ongemeen moedig drama waarin Rasoulof zijn thuisland Iran portretteert als een autoritaire samenleving zonder enig moreel kompas, waar corruptie en samenzweringen hoogtij vieren. De film haalt het maximum uit de hoofdvertolking van acteur Reza Akhlaghirad en puurt een fatalistische, grimmige sfeer uit de winterse landschappen van landelijk Iran. 
 • Wonderstruck - Todd Haynes
  Een melodrama om het warm van te krijgen, naar de jeugdroman van Brian Selznick ('Hugo') die ook het scenario schreef.

Vanaf 27 december in de zalen:

 • On Body and Soul - Ildiko Enyedi
  'On Body and Soul' wisselt droomsequenties vol prachtige breedbeeldshots van wilde dieren af met subtiele humor en tragiek. Een klein meesterwerk van een in Europa onderbelichte regisseuse. Bekroond met de Gouden Beer Berlijn 2017.

Vanaf 3 januari 2018 in de zalen:

 • El presidente (The Summit) - Santiago Mitre
  Tijdens een topbijeenkomst van alle Latijns-Amerikaanse staatshoofden in een afgelegen hotel in de Andes, wordt de Argentijnse president Hernán Blanco geconfronteerd met een corruptiezaak waarin zijn dochter verwikkeld is. Terwijl hij worstelt om het schandaal dat zijn carrière en zijn familie bedreigt, op te lossen, moet hij ook op continentale schaal voor politieke en economische belangen vechten.

Vanaf 10 januari 2018 in de zalen:

 • Three Billboards Outside Ebbing, Missouri - Martin McDonagh
  De derde film van de Britse regisseur en toneelauteur Martin McDonagh ('In Bruges', 'Seven Psychopaths') die als geen ander zwarte humor vermengt met diepsnijdende drama's over verlies en rouw. Een mix van Shakespeare en western die ontroert, doet lachen en de toeschouwer niet overdondert met speciale effecten. 

Vanaf 17 januari 2018 in de zalen:

 • Rabot - Christina Vandekerckhove
  Voor haar nieuwe documentaire nestelde Christina Vandekerckhove haar camera in de Rabotwijk, de armste buurt in Gent, waar drie sociale appartementsblokken met de sloophamer bedreigd worden. In deze microkosmos vangen we een glimp op van de laatste overgebleven bewoners, die het hoofd boven water trachten te houden - van daklozen over psychiatrische patiënten tot ex-gedetineerden. Een universele parabel over dromen, eenzaamheid en onze onverschilligheid tegenover elkaar. Winnaar van de Port of Ghent Publieksprijs 2017!

Vanaf 24 januari 2018 in de zalen:

Vanaf 31 januari 2018 in de zalen:

 • The Shape of Water - Guillermo Del Toro
  Een horrorsprookje gesitueerd in het Amerika van begin de jaren zestig terwijl de Koude Oorlog op de achtergrond sluimert. Sally Hawkins ('Happy-Go-Lucky') speelt Elisa, een eenzame vrouw die gevangen zit in haar geïsoleerde leven. Dat verandert drastisch wanneer ze samen met haar collega Zelda een geheim experiment ontdekt in het uiterst beveiligde overheidslaboratorium waar ze beiden werken. Goed de voor Gouden Leeuw voor Beste Film in Venetië 2017.

Vanaf 14 februari 2018 in de zalen:

 • Call Me By Your Name - Luca Guadagnino
  Een ontroerend coming-of-ageverhaal over eerste liefde en seksueel ontwaken, met uitmuntende vertolkingen van nieuwkomer Timothée Chalamet en Armie Hammer, een verrukkelijke cinematografie van de Thaise cameraman Sayombhu Mukdeeprom ('Arabian Nights', 'Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives') en een exquise soundtrack met onder andere songs van Sufjan Stevens. Winnaar van de jongerenjury's Explore Award 2017.
 • De Buurtspion - Karla von Bentson
  De tienjarige Agathe-Christine is een buitenbeentje én gek op mysteries. Ze wil daarom graag privédetective worden. Een kantoor heeft ze al, want de kelder in het nieuwe huis in de stad waar het gezin net gaan wonen is, heeft ze helemaal omgetoverd tot een klein detectivebureau. Als ze op een dag de vreemde Vincent ontmoet, belandt ze in een ingewikkelde zaak. Telkens als ze de raadselachtige eenzaat ziet, voelt ze immers een raar gevoel in haar buik...  De mooie, handgetekende en rijkgeschakeerde personages komen in Karla von Bengtsons debuut tot leven in een levendige stijl die meer weg heeft van Europese animatiefilms als Jean-Loup Felicioli en Alain Gagnols 'Phantom Boy' (2015) dan van de gepolijste Disney-look. 

Vanaf 21 februari 2018 in de zalen:

 • I, Tonya - Craig Gillespie
  Kunstschaatsster Tonya Harding (Margot Robbie) is een natuurtalent en niets lijkt haar selectie voor de Olympische spelen in de weg te staan. Maar Tonya komt niet bepaald uit een rijke familie, en haar gedrag zijn een doorn in het oog van de keurige schaatswereld. Omringd door idioten, met goede én slechte bedoelingen, beraamt Tonya een plan om wraak te nemen op haar grootste concurrente: de engelachtige Nancy Kerrigan.
  Een hilarisch en aandoenlijk portret van een buitenbeetje met een talent groter dan zichzelf. De fotografie van de film was in handen van landgenoot Nicolas Karakatsanis, de vaste cinematograaf van Michaël R. Roskam.

Vanaf 7 maart 2018 in de zalen:

 • God's Own Country - Francis Lee
  Johnny is een eenzame jongeman die iedereen naar de stad zag trekken terwijl hij achterbleef om zijn vader te helpen. Om zijn solitaire bestaan op de boerderij te vergeten, stort hij zich dan maar op alcohol en betekenisloze seks. Als zijn vader een beroerte krijgt, nemen ze - tegen zijn zin - een Roemeense hulp in dienst. Wanneer ze beiden met de schapen naar de heide trekken, verandert Johnny's initiële afkeer stilaan in een vurige aantrekkingskracht. De sterke vertolkingen, mistige natuurfotografie en de docu-achtige portrettering van het herdersleven doen 'God's Own Country' ver boven het conventionele romantische drama uitstijgen.

Vanaf 25 april 2018 in de zalen:

 • Final Portrait - Stanley Tucci
  Deze biopic volgt Alberto Giacometti in de periode dat hij een portret borstelt van de Amerikaanse auteur James Lord. Hoewel dit Kammerspiel slechts twee weken uit het leven van Giacometti recreëert, slaagt Tucci er toch in om de persoonlijkheid van de kunstenaar te vatten: diens obsessies en kleine kantjes, zijn paranoia en seksuele honger. Geoffrey Rush excelleert als de kunstenaar die even graag met waanzin als met vrouwen flirt.
Online communicatie door Lavagraphics