Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Filmsetvirtuoos Ken Adam opent zijn archieven
Filmsetvirtuoos Ken Adam opent zijn archieven In Memoriam
deel dit artikel

De vorige week overleden Britse production designer Ken Adam (1921-2016) was vooral befaamd voor de uitgerekend zeven 007-films waarvoor hij de extravagante decors ontwierp. Met zijn megalomane optrekjes van de schurken uit de James Bond prenten en de bijhorende gekke gadgets die hij verzon, gaf hij niet alleen vorm aan de look & feel van de langstlopende serie uit de filmgeschiedenis, maar ook een beetje aan de jaren zestig. Ook de War Room uit 'Dr.Strangelove' komt uit zijn zwarte viltstift.
 

Naar aanleiding van de Stanley Kubrick tentoonstelling van Film Fest Gent in 2006 en de release van de 21e Bond-film 'Casino Royale' zocht ik voor Knack Focus de filmsetvirtuoos op in zijn woning in Londen waar Adam commentaar gaf op de mijlpalen en meest iconische ontwerpen uit zijn lange carrière.

Open hier de PDF met het orginele interview, met dank aan Knack Focus.

Patrick Duynslaegher

Patrick Duynslaegher

Duynslaegher was van 1972 tot 2011 filmcriticus voor Knack. In 2011 verliet hij Knack om artistiek directeur van Film Fest Gent te worden. Duynslaegher staat bekend om zijn grote passie voor Alfred Hitchcock, Brian De Palma, Stanley Kubrick en Eric Rohmer. Zijn favoriete filmcritici zijn Pauline Kael en David Ansen.

Online communicatie door Lavagraphics