VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Festivalfilm op DVD: Die Andere Heimat - Chronik einer Sehnsucht
Festivalfilm op DVD: Die Andere Heimat - Chronik einer Sehnsucht Filmnieuws
deel dit artikel

Wanneer Europa halverwege de 19de eeuw wordt geteisterd door armoede en hongersnood, besluiten honderdduizenden Europeanen de oversteek naar Zuid-Amerika te maken. Tegen deze achtergrond maakte Edgar Reitz een prachtig nieuw HEIMAT-hoofdstuk, een onvergetelijk drama dat zich opnieuw afspeelt in het fictieve Duitse dorp Schabbach.

 

Festivalfilm op DVD: Die Andere Heimat - Chronik einer Sehnsucht

Wie Edgar Reitz al niet kent van zijn bijdrage aan het Oberhausen Manifest (waarmee enkele Jonge Duitse filmmakers in 1962 de "Papas Kino" dood verklaarden en zo de weg baanden voor de Neue Deutsche Kino), kent hem vast van zijn indrukwekkende 'Heimat'-reeks. Die monumentale serie, bestaande uit 32 films die samen goed zijn voor een flinke 52 uur kijkplezier, biedt een overzicht van het Duitsland van de 20ste eeuw door de ogen van één familie in de Hunsrück-regio, waar Reitz vandaan komt.

'Die Andere Heimat' is een soort aanvulling die ook perfect bekeken kan worden als je de vorige 32 films niet gezien zou hebben. De film speelt zich ook in Hunsrück af, maar deze keer in de 19de eeuw. We volgen twee broers die twijfelen of ze al dan niet naar Brazilië zullen emigreren om honger en armoede te ontvluchten. Reitz' diepgaande aanpak zorgt opnieuw voor een verassend sterke emotionele betrokkenheid bij de dromen, verwachtingen en tegenslagen van zijn personages.

Met deze 4 uur durende filmvertelling rondt de 81-jarige Duitse regisseur Edgar Reitz zijn levenswerk af. DIE ANDERE HEIMAT: Chronik einer Sehnsucht kan gezien worden als de prequel van de eerder uitgebrachte HEIMAT TRILOGIE.

'Die Andere Heimat - Chronik einer Sehnsucht' is vanaf nu beschikbaar op DVD.

Online communicatie door Lavagraphics