VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:

Young Critics

Photogénie en Film Fest Gent zijn verheugd om de eerste Young Critics Workshop voor te stellen. Enkele gemo- tiveerde jongeren krijgen van 11 tot 21 oktober de kans om korte recensies te schrijven over alle films van de officiele competitie en een diepgaand stuk over één andere film. Deze recensies en artikels worden op de website van Film Fest Gent en van Photogénie gepubliceerd.
Film Fest Gent -
Young Critics

Call for Applications: Young Critics @ Film Fest Gent

​Cinea en Film Fest Gent presenteren de vierde Young Critics Workshop (12 – 20 oktober 2017) van Photogénie, waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van de 44ste editie (10 – 20 oktober). Je aanmelden als aspirant-filmcriticus kan nog tot 5 september!

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Jonah Simanjuntak over Harmonium

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de recensie van Jonah Simanjuntak over Harmonium.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Sofie Steenhaut over Fai Bei Sogni

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de recensie van Sofie Steenhaut over Fai Bei Sogni.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Zosha Millman over Glory

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de recensie van Zosha Millman over Glory.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Carlos Kong over Cartas Da Guerra

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de recensie van Carlos Kong over Cartas Da Guerra.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Michaël van Remoortere over Le Secret du Spectrophile

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de recensie van Michaël van Remoortere over Le Secret du Spectrophile.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Sofie Steenhaut over Harmonium

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier vind je de recensie van Sofie Steenhaut over Harmonium.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Michaël van Remoortere over Réparer les Vivants

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de recensie van Michaël van Remoortere over Réparer les Vivants.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Jonah Simanjuntak over Glory

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de recensie van Jonah Simanjuntak over Glory.

 

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics in meeting
Young Critics

Young Critics: Carlos Kong over Scarred Hearts

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Carlos Kong over 'Scarred Hearts'.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Young Critics: Zosha Millman over Hermia & Helena

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Zosha over Hermia & Helena.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Carlos Kong over Home

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Carlos Kong over Home.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Zosha Millman over A Quiet Passion

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Zosha Millman over A Quiet Passion.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Michaël Van Remoortere over The Ornithologist

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Michaël Van Remoortere over The Ornithologist.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Sofie Steenhaut over Home

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier lees je de review van Sofie Steenhaut over Home.

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics
Young Critics

Jonah Simanjuntak over Bacalaureat

Al drie jaar op een rij organiseert Film Fest Gent samen met filmtijdschrift Photogénie de Young Critics workshop, een korte, maar intensieve schrijversresidentie waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van het filmfestival. Met een kritische blik volgen ze de films in de officiele competitie, om op de website van Photogénie en FFGent hun scherpe meningen neer te pennen. Het vijftal wordt begeleid door het team van Photogénie en Nick Pinkerton, freelance journalist (o.a. Sight & Sound). De Young Critics zijn een internationaal gezelschap en schrijven hun artikelen in het Engels. Hier vind je de review van Jonah Simanjuntak over Bacalaureat

Lees meer  

Film Fest Gent - Young Critics gezocht voor Photogénie!
Young Critics

Young Critics gezocht!

Voor de derde maal zoeken Photogénie en Film Fest Gent aanstormende filmcritici voor de welbefaamde Young Critics Workshop om verslag te doen van de 43ste editie van Film Fest Gent. Ben jij filmfanaat en in het bezit van een scherpe pen? En wil je jouw schrijfkennis uitbreiden op een filmfestival van formaat? Lees dan zeker verder!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Young Critics

Review: Les Cowboys - Nana Van de Poel

A little bit of everything can easily turn into a whole lot of nothing. Thomas Bidegain’s directorial debut ‘Les Cowboys’ hovers somewhere in between genres, never settling on whether it wants to be a western, a melodrama, a detective story or, judging by its abrupt exotic excursion to Afghanistan, the latest installment in The Adventures of Tintin: Tintin and the Jihadist.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Young Critics

Review: A Few Cubic Meters of Love - Anuj Malhotra

In a revealing, central scene in Jamshed Mahmoudi’s ‘A Few Cubic Meters of Love’, a settlement of Afghani refugees on the Iranian side of the shared national border goes about its daily rituals: iron hits iron, wood is polished, a sparse meal is improvised, afternoon prayers are read – when suddenly, in the distance: sirens. A boy-Friday rushes down the mole-hill, screaming at his Iranian boss: ‘Police! The police is here!’ And then, shit goes down.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Young Critics

Review: one floor below - tobias burms

The whodunnit genre usually offers little of a moral dilemma for its protagonist, often a superbly rational Poirot character whose only goal is putting the pieces together and flaunting his evidence in the film’s epilogue. In the Romanian anti-thriller ‘One Floor Below’ however, the tables are turned when unlikely hero Patrascu (Teodor Corban) –a good-natured, wisecracking slob – is confronted with his own conscience in the aftermath of a possible homicide in his apartment building. Patrascu seems highly incapable of solving this murder mystery, due to an almost religious commitment to established routines, such as morning walks accompanied by cherished pet Labrador and rooting for the Barcelona squad in Champions League games with his drinking buddies.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Young Critics

Review: The High Sun - Irina Trocan

You don't need to know a lot about the wars in former Yugoslavia to watch Dalibor Matanic's ‘The High Sun’, and that might not really be a good thing. Its main attraction point lies in its artifice: it's a three-part film where the main two actors (Goran Markovic and Tihana Lazovic) play some sort of couple in three stories of consecutive moments of the recent past; the two characters change their name and the degree of their initial acquaintance, but preserve their age (they're seemingly in their late twenties) and their first-stated nationalities. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Young Critics

Review: 'El Club' - Maximilien Proctor

The latest offering from Chilean filmmaker Pablo Larraín, ‘El Club’ opens with a man on a beach swinging a piece of fur on a string on a pole in circles to train his dog in preparation for an upcoming race. Yet the man seems to take perverse pleasure in performance of the act of taunting, an act which makes multiple appearances throughout ‘El Club’ to re-emphasize the importance of hints which go unanswered.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Young Critics

Review: 'Slow West' - Irina Trocan

Since the mid-sixties, in Westerns, the hero is not necessarily the best shot and sometimes the best shot in a given film is no hero. This holds true for John Maclean's ‘Slow West’ (a UK-New Zealand coproduction), where a Scottish teenager of aristocratic origins, Jay (Kodi Smit-McPhee) travelling West teams up with a more desert-savvy man, Silas (Michael Fassbender), who crosses his path and offers to protect him for a moderate fee. Although he is skeptical of the man's morality and of his established reflex arc of reaching for his gun when he senses danger, young Jay needs Silas's guidance through this 1870s no man's land if he is to accomplish his mission: finding the girl he loves, who has fled to North America with her father, and winning her back.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Young Critics

Review: 'Son of Saul' - Anuj Malhotra

Lazslo Nemes’ box-ratio, third-person-sonderkommando, debut feature ‘Son of Saul’ continuously eschews traditional, classically staged, continuous action and prefers, instead, to construct a notion of the circumstances that prevail inside a Auschwitz immediately before the end of war. As a result, the film deals in minor, near-imperceptible sensorial charges: feet shuffle, a scream in the distance, the rat-a-tat of a machine gun, the thuds of bodies hitting the ground, the swoosh of a burning fire.  There are signs of life around the protagonist (Saul, a body-surveyor who must look for and bury his mythical son): flesh swarms, blood streams, general commotion, vehicular smoke, an atmosphere full of mud and grime – but Nemes and his cinematographer (Matyas Erdely, who he shares a credit card with at the end) render these abstract to the point of absence through elaborate choreography, depositing them in the off-screen and almost as a rule, dowsing Saul’s head in a tank of soft-focus.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics