VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Filmnieuws

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: All Is Lost

Oscarwinnaar Robert Redford is inmiddels 76, maar hij weet nog steeds hoe hij in zijn eentje een film moet dragen. In het geval van All is Lost kon dat ook moeilijk anders. Daarin is de voormalige golden boy uit Santa Monica namelijk het énige personage en spreekt hij geen woord - op de commentaarstem in de intro en een luidkeels naar de hemel geschreeuwde 'Fuck!' na.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Vertigo #2: Een overzicht

Vanaf woensdag 7 mei ligt het tweede nummer van het nieuwe gratis Vlaamse filmmagazine Vertigo in de bioscopen en elders. Om jullie nog ongeduldiger te maken een snelle blik op de inhoud.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Gloria

Deze vierde prent van de internationaal gelauwerde Chileense filmmaker Sebastián Lelio was één van de lievelingsfilms van het publiek van het 40e Film fest Gent. Vooral het titelpersonage bleef de meeste filmfestivalgangers bij. De 51-jarige actrice Paulina Garcia kreeg dan ook terecht een Zilveren Beer voor haar vibrerende vertolking op de Berlinale 2013. Deze schitterende sociaalrealistische film is vanaf begin mei verkrijgbaar op DVD.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Avant L'Hiver

'Avant L'hiver' is de derde langspeelfilm van Philippe Claudel, de gevierde Franse auteur van internationale bestsellers als 'Grijze zielen' (2003) en 'Het verslag van Brodeck' (2007). De film was één van de absolute toppers van het voorbije 40e Film Fest Gent en is nu beschikbaar op DVD en Blu-Ray.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Cinema Sphinx in overdrive

De Gentse cinefielen hoeven de komende weken niet op hun honger te blijven zitten. Cinema Sphinx pakt uit met heel wat specials in hun filmzalen. Gaande van de feitelijke release "Drift" (programma Film Fest Gent 2013) in het bijzijn van de Gentse maker Benny Vandendriessche over het 'Best of Istanbul festival' met aandacht voor de Turkse film tot een surprise-avond en een week lang aandacht voor de Spaanstalige film.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Prince Avalanche

Regisseur David Gordon Green (George Washington, The Pineapple Express) vond een gouden komisch duo in Paul Rudd (Knocked Up) en Emile Hirsch (Into the Wild). De afwisseling van hilarische dialogen, oogstrelende natuuropnamen en de prachtige score van Explosions in the Sky maken van Prince Avalanche een unieke komedie over de waarde van vriendschap. De film komt 15 april in Vlaanderen uit op DVD en BluRay.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Omar

Goed nieuws voor wie publiekslieveling Omar van de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad mistte. Vanaf 10 april is de film verkrijgbaar op DVD. De film sleepte op het afgelopen 40e Film Fest Gent de ExploreZone Award in de wacht en was één van de concurrenten van The Broken Circle Breakdown bij de Oscars. De tweede nominatie voor Hany Abu-Assad, want ook met zijn debuutfilm Paradise Now viel hem die eer te beurt. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Inside Llewyn Davis

De broertjes Joel en Ethan Coen (Fargo, The Big Lebowski, No Country For Old Men) zijn een graag gezien duo op filmfestivals wereldwijd. Hun laatste film - de heerlijk absurde en grappige retrokomedie Inside Llewyn Davis - was vorig jaar een van de grote kanshebbers voor een Gouden Palm in Cannes, (waar ze uiteindelijk aan de haal gingen met de Grand Prix, oftewel de Zilveren Palm) en was op het 40e Film Fest Gent één van de populairste titels uit het programma. 

Lees meer  

Filmnieuws

'12 minuten over vrede' in première in Kinepolisbioscopen

'12 minuten over vrede', een collectie van 12 ultrakorte animatiefilms n.a.v. de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog, zijn in première gegaan in de Kinepolisbioscopen. Nog tot eind november zullen Kinepolis-vestigingen in Vlaanderen en Brussel wekelijks telkens één van de filmpjes programmeren in het aan de hoofdfilm voorafgaande programma. Het project is een initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) in samenwerking met Kinepolis en Canvas. Tijdens het Filmfestival van Cannes wordt de volledige collectie voorgesteld in het kader van de Short Film Corner van het festival.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Trailer van 'The Drop' het Amerikaanse langspeelfilmdebuut van Michaël R. Roskam (Rundskop) gelanceerd

We hebben al wel vaker Belgische filmmakers gehad die het zouden maken in Hollywood. Maar als er één is op wie we geld zouden durven in te zetten, is het Michaël R. Roskam, de maker van ’Rundskop’. Zijn film ’The Drop’ (die voordien ’Animal Rescue’ heette) komt in Amerika uit op 19 september, wij moeten nog wachten tot oktober.  Maar een paar dagen terug werden er enkele foto’s van op de set in omloop gebracht.  Daarop zijn hoofdrolspeler Tom Hardy te zien en de inmiddels overleden James Gandolfini. Maar ook onze Michaël Roskam. En vandaag werd de eerste trailer van de film gelanceerd.

Lees meer  

Filmnieuws

Stad Gent zet ploeg 'The Broken Circle Breakdown' in de bloemetjes

Op dinsdag 1 april 2014 ontving het stadsbestuur de cast en de crew van de Vlaamse langspeelfilm ‘The Broken Circle Breakdown’ van Felix Van Groeningen. Gent is trots op deze op en top Gentse productie. In oktober 2012 werd de film 'The Broken Circle Breakdown' gelanceerd als openingsfilm van het 39ste Film Fest Gent.  Deze film is een op en top Gentse productie.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Beluister de bevreemdende soundtrack van 'Under the Skin'

De film, met in de hoofdrol Scarlett Johansson, was op het afgelopen 40e Film Fest Gent een late entry. Na de première op het Filmfestival van Venetië konden we de film dus nog net toevoegen aan ons programma. 'Under The Skin' heeft een bijzondere soundtrack, die je misschien net zo kan betoveren als de film zelf.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Carrie

Bijna 40 jaar is het inmiddels geleden dat Hollywoodmaestro Brian De Palma een emmer varkensbloed over Sissy Spacek liet uitstorten in de gelijknamige horrorklassieker, tevens zijn grote doorbraakfilm. Hoog tijd voor een remake, moet 'Boys Don't Cry'-regisseuse Kimberly Pierce gedacht hebben. En die is naar eigen zeggen nóg trouwer aan Stephen Kings gelijknamige debuutroman uit 1974 dan de versie van De Palma. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Vlaams animatietalent in Annecy

De korte animatiefilm Heir to the Evangelical Revival van Wendy Morris is geselecteerd voor het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy (9-14 juni). Ook twee kinderreeksen gecoproduceerd met Vlaanderen maken deel uit het van programma, net zoals de kerstspecial van Paniek in het dorp en werk van Emma De Swaef en Marc James Roels.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics