VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Filmnieuws

Film Fest Gent - CinePrive 2016
Filmnieuws

Ciné Privé 2016 i.s.m. Film Fest Gent

Ciné Privé is een rondtrekkend filmfestival dat je op verrassende en uitzonderlijke locaties kennis laat maken met kort- en langspeelfilms, documentaires en animatiefilms. Voor deze editie selecteerde Film Fest Gent een bijzondere compilatie aan kortfilms en documentaires, waaronder de drie winnaars van de kortfilm competitie van 2015. 
 

Lees meer  

Film Fest Gent - Rundskop
Filmnieuws

FFGent Tipt: films op TV

Festivalfilms uit voorgaande edities of cinemaparels die het bekijken zeker waard zijn: soms hoef je er je huis/zetel niet voor uit. Film Fest Gent tipt je over de beste films die de komende week (17 -24 februari) op TV te zien zijn. 

Lees meer  

Film Fest Gent - Herculeslab workshops 2016
Filmnieuws

Meld je aan voor de klankworkshops van Herculeslab

Herculeslab, een in Gent gevestigd audiovisueel laboratorium voor doctoraatsstudenten van KASK en het Conservatorium, organiseert drie driedaagse klankworkshops voor jonge professionals in maart en april 2016. Ben jij een geluidstechnicus, regisseur of producent, een geluidsacteur, mediakunstenaar of muzikant? Dan zijn deze workshops zeker iets voor jou. 

Lees meer  

Film Fest Gent - D'Ardennen
Filmnieuws

D'Ardennen wint prijs voor beste Vlaamse film Magritte du cinéma

Festivalfilm 'D'Ardennen' van regisseur Robin Pront sleepte afgelopen zaterdag de prijs voor de beste Vlaamse film in de wacht tijdens de ceremonie van de Magritte du cinéma, de filmprijzen van Franstalig België. Ook de Vlamingen Wim Willaert (beste acteur), Veerle Baetens (beste actrice) en An Pierlé (beste originele muziek voor 'Le tout nouveau testament') mochten een award in ontvangst nemen.

Lees meer  

Film Fest Gent - Ennio Morricone
Filmnieuws

Patrick Duynslaegher ontmoet Ennio Morricone

Hij is de grootste filmcomponist aller tijden, zowel qua productiviteit als kwaliteit. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher kon Ennio Morricone afgelopen december ontmoeten in Londen, waar hij Morricone aan het werk zag tijdens een opname in the Abbey Road Studio's. Beluister het volledige interview over de ontmoeting met Ennio Morricone op de website van Radio 1.
 

Lees meer  

Film Fest Gent - Carol
Filmnieuws

Nu in de bioscoop - januari 2016

Zat je schema afgelopen festivaleditie ook zo vol films dat je er één of meerdere hebt moeten laten schieten? Geen nood, Film Fest Gent tipt je over de release-data van festivalfilms zodat je die pareltjes alsnog kunt gaan bekijken. Deze maand in de bioscoop: 'Carol', 'Operation Arctic' en 'Problemski Hotel'.

Lees meer  

Film Fest Gent - Problemski Hotel
Filmnieuws

Opbrengst benefietavond Problemski Hotel (nu in de bioscoop)

Film Fest Gent had de eer tijdens de 42e editie een podium te mogen bieden aan 'Problemski Hotel', een rauwe film van Manu Riche, naar de gelijknamige roman door Dimitri Verhulst. Het actuele thema, de vluchtelingencrisis, verschafte de film een plaats in het Fort Europe parcours. Aansluitend hierbij werd van de premiereavond in samenwerking met De Vooruit en distributeur Lumière een benefietvoorstelling gemaakt: de opbrengsten gingen integraal naar VZW Vluchtelingenwerk Vlaanderen. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

TGIF #3 Jong en Wijs

Jong & Wijs goes Smart! How Smart is Our City en hoe kunnen we een hefboom creëren voor al die verschillende initiatieven die van onze stad de slimste zullen maken?

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Win de DVD box van 'Occupied'

Wat als de Russen zouden binnenvallen in Noorwegen? De Noorse misdaadschrijver Jo Nesbø liet zijn verbeelding de vrije loop en schreef er een politiek televisiedrama over waarvan de eerste 2 afleveringen al vertoond werden op het 42e Film Fest Gent. 

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Win een duoticket voor de UFA Film Nights 2015 in Bozar!

De UFA Film Nights in Bozar in Brussel bieden de mogelijkheid om oude filmklassiekers  -gaande van films uit 'The Golden Time'  tot de stille film - te bekijken met live muziek voorzien door internationale artiesten en ensembles. Niet enkel krijg je de mogelijkheid om te genieten in kwalitatieve technische omstandigheden van enkele filmpareltjes die een mijlpaal vormden in de filmgeschiedenis, maar ook kan je de expressieve kracht van filmmuziek ten volle ervaren. Geen enkele technologische hoogstandjes kunnen namelijk de magie van een live filmmuziekconcert evenaren!

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics