VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:

Filmnieuws

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Frankrijk feest na jury palmares in Cannes

De toekenning van de Gouden Palm op het 68ste Filmfestival van Cannes aan 'Dheepan' van Jacques Audiard was voor velen toch een domper op de feestvreugde. Niet dat de keuze van de jury onder leiding van de gebroeders Coen zo slecht was, maar er waren, volgens publiek en critici, toch betere keuzes mogelijk. 'Carol' van Todd Haynes, 'The Assassin' van Huo Hsiao-Hsien, 'Son of Saul' van Laslo Nemes om maar drie andere favorieten te noemen. Voor de zoveelste keer was er dus een kloof tussen de jury en de rest van de festivalgangers. “Maar”, zo zei Joel Coen op een persconferentie “wij zijn geen jury van critici, wel van kunstenaars”.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

In de bioscoop: Maïdan

Tijdens de vorige editie van #ffgent stond Maïdan van jurylid Sergei Loznitsa op het programma en zal de film nu ook in andere Belgische zalen vertoond worden met nadien een Q&A met de regisseur! 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Raphaël Crombez wint Wildcard 2014

Opkomend filmtalent Raphaël Crombez mocht met zijn eindwerk 'Perdition County' een VAF Wildcard in ontvangst nemen. De kortfilm won tijdens het 41e Film Fest Gent ook de publieksprijs in de categorie beste Studentenkortfilm.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics