Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Filmnieuws

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Artists on film: kunstenaars in de kijker op Film Fest Gent

Artists on film is de sectie die portretten, reflecties en getuigenissen van en over kunstenaars uit de meest uiteenlopende kunstdisciplines samenbrengt. Of hoe cineasten erin slagen hun bewondering en interesse voor een ander kunstenaar in beeld te brengen. Het gaat van regisseurs, filmcritici en schrijvers tot designkunstenaars en fashionistas. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Cyclus Fellini nog in Cinematek tot 31 augustus

In samenwerking met Film Fest Gent en Istituto Italiano di Cultura di Bruxelles organiseert Cinematek deze zomer een volledige retrospectieve van de maestro Federico Fellini. 

Weinig regisseurs spreken ruim twintig jaar na hun overlijden nog zo tot de verbeelding als Federico Fellini. De Italiaanse cineast bouwde een carrière op zijn herinneringen en zijn dromen, probeerde met zijn films zijn angsten te verjagen, maar zelfs als hij ernstig was - en dat was hij vaker dan op het eerste gezicht lijkt - bleef hij ook speels en luchtig.

Bekijk het volledige programma op de website van Cinematek. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Short Term 12

Short Term 12 wordt verteld door de ogen van Grace (Brie Larson), begeleidster van tieners in een zorginstelling. Grace is een formidabele verzorgster, gepassioneerd maar ook taai wanneer het nodig blijkt. Ze heeft een langdurige relatie met haar collega Mason (John Gallagher Jr), maar haar eigen moeilijke verleden - en de verrassende toekomst die zich plotseling aandient - brengen haar in de war. Des te meer wanneer een getalenteerd maar getroebleerd jong meisje, met wie Grace een sterke band voelt, haar opwachting maakt in de instelling. De film is vanaf nu verkrijgbaar op DVD.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilms op DVD in mei

Hemelvaart zal het verlengd weekend bij uitstek worden om nieuwe filmtitels in huis te halen want er komen een paar must sees uit op DVD die afgelopen jaar ook door FFG vertoond werden. 

Before-Trilogie: Before Midnight - Richard Linklater - VSA 2013 in een box samen met Before Sunrise - VSA, 1995 en Before Sunset - VSA, 2004 (vanaf 22 mei)

Venus in Fur - Roman Polanski - Frankrijk/Polen 2013 (vanaf 21 mei)

Soulsearching Box: Searching for Sugar Man - Malik Bendjelloul - Zweden/VK 2012 en Charles Bradley: Soul of America - Paul Brien - VSA 2012 (vanaf 20 mei)

L'Inconnu du Lac - Alain Guiraudie - Frankrijk 2013 (vanaf 15 mei)

The Lunchbox - Ritesh Batra - India 2013

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

PREVIEW COMPETITIE CANNES 2014

Van 14 tot 25 mei zijn alle ogen weer gericht op het Filmfestival van Cannes. Artistiek directeur van Film Fest Gent Patrick Duynslaegher kijkt alvast uit naar de jaarlijkse hoogmis van de cinema en houdt de competitiefilms uit de officiële selectie tegen het licht.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: All Is Lost

Oscarwinnaar Robert Redford is inmiddels 76, maar hij weet nog steeds hoe hij in zijn eentje een film moet dragen. In het geval van All is Lost kon dat ook moeilijk anders. Daarin is de voormalige golden boy uit Santa Monica namelijk het énige personage en spreekt hij geen woord - op de commentaarstem in de intro en een luidkeels naar de hemel geschreeuwde 'Fuck!' na.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Vertigo #2: Een overzicht

Vanaf woensdag 7 mei ligt het tweede nummer van het nieuwe gratis Vlaamse filmmagazine Vertigo in de bioscopen en elders. Om jullie nog ongeduldiger te maken een snelle blik op de inhoud.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Gloria

Deze vierde prent van de internationaal gelauwerde Chileense filmmaker Sebastián Lelio was één van de lievelingsfilms van het publiek van het 40e Film fest Gent. Vooral het titelpersonage bleef de meeste filmfestivalgangers bij. De 51-jarige actrice Paulina Garcia kreeg dan ook terecht een Zilveren Beer voor haar vibrerende vertolking op de Berlinale 2013. Deze schitterende sociaalrealistische film is vanaf begin mei verkrijgbaar op DVD.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics