Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Filmnieuws

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Zomerfilmcollege 2015 @ Cinema Zuid

8 dagen lang meer dan 20 lezingen en 30 films met specials rond icoon Burt Lancaster en levende legende Jean-Luc Godard, een uitgekozen ‘Meesterwerk’ in zijn filmische context en een gastcollege door de veelgeprezen Schotse regisseur Bill Forsyth, bekend om zijn komedies.

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Jong en Wijs TGIF #1

Na twee geslaagde Jong & Wijs edities willen de jonge en wijze mensen van Gent het daar ontstane netwerk het hele jaar door levendig houden. Op vrijdag 26 juni zal de eerste in een reeks reizende afterworks doorgaan. Deze editie vindt plaats in de kantoren van SEEQ, op een boogscheut van De Centrale.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Expo Amira Daoudi: From Film to Poster

De expo ‘From Film to Poster’ door het Brusselse GALERIES staat aan de hand van het werk van vormgeefster Amira Daoudi stil bij het ontwikkelingsproces van een poster, van film tot affiche. Bekend, maar ook onuitgegeven werk van Daoudi toont haar creatieve houding tegenover bewegend beeld en brengt de relatie tussen affiche en film in kaart.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Frankrijk feest na jury palmares in Cannes

De toekenning van de Gouden Palm op het 68ste Filmfestival van Cannes aan 'Dheepan' van Jacques Audiard was voor velen toch een domper op de feestvreugde. Niet dat de keuze van de jury onder leiding van de gebroeders Coen zo slecht was, maar er waren, volgens publiek en critici, toch betere keuzes mogelijk. 'Carol' van Todd Haynes, 'The Assassin' van Huo Hsiao-Hsien, 'Son of Saul' van Laslo Nemes om maar drie andere favorieten te noemen. Voor de zoveelste keer was er dus een kloof tussen de jury en de rest van de festivalgangers. “Maar”, zo zei Joel Coen op een persconferentie “wij zijn geen jury van critici, wel van kunstenaars”.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

In de bioscoop: Maïdan

Tijdens de vorige editie van #ffgent stond Maïdan van jurylid Sergei Loznitsa op het programma en zal de film nu ook in andere Belgische zalen vertoond worden met nadien een Q&A met de regisseur! 

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics