VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Filmnieuws

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Artists on film: kunstenaars in de kijker op Film Fest Gent

Artists on film is de sectie die portretten, reflecties en getuigenissen van en over kunstenaars uit de meest uiteenlopende kunstdisciplines samenbrengt. Of hoe cineasten erin slagen hun bewondering en interesse voor een ander kunstenaar in beeld te brengen. Het gaat van regisseurs, filmcritici en schrijvers tot designkunstenaars en fashionistas. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Cyclus Fellini nog in Cinematek tot 31 augustus

In samenwerking met Film Fest Gent en Istituto Italiano di Cultura di Bruxelles organiseert Cinematek deze zomer een volledige retrospectieve van de maestro Federico Fellini. 

Weinig regisseurs spreken ruim twintig jaar na hun overlijden nog zo tot de verbeelding als Federico Fellini. De Italiaanse cineast bouwde een carrière op zijn herinneringen en zijn dromen, probeerde met zijn films zijn angsten te verjagen, maar zelfs als hij ernstig was - en dat was hij vaker dan op het eerste gezicht lijkt - bleef hij ook speels en luchtig.

Bekijk het volledige programma op de website van Cinematek. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Short Term 12

Short Term 12 wordt verteld door de ogen van Grace (Brie Larson), begeleidster van tieners in een zorginstelling. Grace is een formidabele verzorgster, gepassioneerd maar ook taai wanneer het nodig blijkt. Ze heeft een langdurige relatie met haar collega Mason (John Gallagher Jr), maar haar eigen moeilijke verleden - en de verrassende toekomst die zich plotseling aandient - brengen haar in de war. Des te meer wanneer een getalenteerd maar getroebleerd jong meisje, met wie Grace een sterke band voelt, haar opwachting maakt in de instelling. De film is vanaf nu verkrijgbaar op DVD.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilms op DVD in mei

Hemelvaart zal het verlengd weekend bij uitstek worden om nieuwe filmtitels in huis te halen want er komen een paar must sees uit op DVD die afgelopen jaar ook door FFG vertoond werden. 

Before-Trilogie: Before Midnight - Richard Linklater - VSA 2013 in een box samen met Before Sunrise - VSA, 1995 en Before Sunset - VSA, 2004 (vanaf 22 mei)

Venus in Fur - Roman Polanski - Frankrijk/Polen 2013 (vanaf 21 mei)

Soulsearching Box: Searching for Sugar Man - Malik Bendjelloul - Zweden/VK 2012 en Charles Bradley: Soul of America - Paul Brien - VSA 2012 (vanaf 20 mei)

L'Inconnu du Lac - Alain Guiraudie - Frankrijk 2013 (vanaf 15 mei)

The Lunchbox - Ritesh Batra - India 2013

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

PREVIEW COMPETITIE CANNES 2014

Van 14 tot 25 mei zijn alle ogen weer gericht op het Filmfestival van Cannes. Artistiek directeur van Film Fest Gent Patrick Duynslaegher kijkt alvast uit naar de jaarlijkse hoogmis van de cinema en houdt de competitiefilms uit de officiële selectie tegen het licht.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: All Is Lost

Oscarwinnaar Robert Redford is inmiddels 76, maar hij weet nog steeds hoe hij in zijn eentje een film moet dragen. In het geval van All is Lost kon dat ook moeilijk anders. Daarin is de voormalige golden boy uit Santa Monica namelijk het énige personage en spreekt hij geen woord - op de commentaarstem in de intro en een luidkeels naar de hemel geschreeuwde 'Fuck!' na.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Vertigo #2: Een overzicht

Vanaf woensdag 7 mei ligt het tweede nummer van het nieuwe gratis Vlaamse filmmagazine Vertigo in de bioscopen en elders. Om jullie nog ongeduldiger te maken een snelle blik op de inhoud.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Gloria

Deze vierde prent van de internationaal gelauwerde Chileense filmmaker Sebastián Lelio was één van de lievelingsfilms van het publiek van het 40e Film fest Gent. Vooral het titelpersonage bleef de meeste filmfestivalgangers bij. De 51-jarige actrice Paulina Garcia kreeg dan ook terecht een Zilveren Beer voor haar vibrerende vertolking op de Berlinale 2013. Deze schitterende sociaalrealistische film is vanaf begin mei verkrijgbaar op DVD.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Avant L'Hiver

'Avant L'hiver' is de derde langspeelfilm van Philippe Claudel, de gevierde Franse auteur van internationale bestsellers als 'Grijze zielen' (2003) en 'Het verslag van Brodeck' (2007). De film was één van de absolute toppers van het voorbije 40e Film Fest Gent en is nu beschikbaar op DVD en Blu-Ray.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Cinema Sphinx in overdrive

De Gentse cinefielen hoeven de komende weken niet op hun honger te blijven zitten. Cinema Sphinx pakt uit met heel wat specials in hun filmzalen. Gaande van de feitelijke release "Drift" (programma Film Fest Gent 2013) in het bijzijn van de Gentse maker Benny Vandendriessche over het 'Best of Istanbul festival' met aandacht voor de Turkse film tot een surprise-avond en een week lang aandacht voor de Spaanstalige film.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Prince Avalanche

Regisseur David Gordon Green (George Washington, The Pineapple Express) vond een gouden komisch duo in Paul Rudd (Knocked Up) en Emile Hirsch (Into the Wild). De afwisseling van hilarische dialogen, oogstrelende natuuropnamen en de prachtige score van Explosions in the Sky maken van Prince Avalanche een unieke komedie over de waarde van vriendschap. De film komt 15 april in Vlaanderen uit op DVD en BluRay.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Omar

Goed nieuws voor wie publiekslieveling Omar van de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad mistte. Vanaf 10 april is de film verkrijgbaar op DVD. De film sleepte op het afgelopen 40e Film Fest Gent de ExploreZone Award in de wacht en was één van de concurrenten van The Broken Circle Breakdown bij de Oscars. De tweede nominatie voor Hany Abu-Assad, want ook met zijn debuutfilm Paradise Now viel hem die eer te beurt. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Inside Llewyn Davis

De broertjes Joel en Ethan Coen (Fargo, The Big Lebowski, No Country For Old Men) zijn een graag gezien duo op filmfestivals wereldwijd. Hun laatste film - de heerlijk absurde en grappige retrokomedie Inside Llewyn Davis - was vorig jaar een van de grote kanshebbers voor een Gouden Palm in Cannes, (waar ze uiteindelijk aan de haal gingen met de Grand Prix, oftewel de Zilveren Palm) en was op het 40e Film Fest Gent één van de populairste titels uit het programma. 

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics