VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
Kies je dag:

Filmnieuws

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Omar

Goed nieuws voor wie publiekslieveling Omar van de Palestijns-Nederlandse regisseur Hany Abu-Assad mistte. Vanaf 10 april is de film verkrijgbaar op DVD. De film sleepte op het afgelopen 40e Film Fest Gent de ExploreZone Award in de wacht en was één van de concurrenten van The Broken Circle Breakdown bij de Oscars. De tweede nominatie voor Hany Abu-Assad, want ook met zijn debuutfilm Paradise Now viel hem die eer te beurt. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Inside Llewyn Davis

De broertjes Joel en Ethan Coen (Fargo, The Big Lebowski, No Country For Old Men) zijn een graag gezien duo op filmfestivals wereldwijd. Hun laatste film - de heerlijk absurde en grappige retrokomedie Inside Llewyn Davis - was vorig jaar een van de grote kanshebbers voor een Gouden Palm in Cannes, (waar ze uiteindelijk aan de haal gingen met de Grand Prix, oftewel de Zilveren Palm) en was op het 40e Film Fest Gent één van de populairste titels uit het programma. 

Lees meer  

Filmnieuws

'12 minuten over vrede' in première in Kinepolisbioscopen

'12 minuten over vrede', een collectie van 12 ultrakorte animatiefilms n.a.v. de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog, zijn in première gegaan in de Kinepolisbioscopen. Nog tot eind november zullen Kinepolis-vestigingen in Vlaanderen en Brussel wekelijks telkens één van de filmpjes programmeren in het aan de hoofdfilm voorafgaande programma. Het project is een initiatief van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) en het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) in samenwerking met Kinepolis en Canvas. Tijdens het Filmfestival van Cannes wordt de volledige collectie voorgesteld in het kader van de Short Film Corner van het festival.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Trailer van 'The Drop' het Amerikaanse langspeelfilmdebuut van Michaël R. Roskam (Rundskop) gelanceerd

We hebben al wel vaker Belgische filmmakers gehad die het zouden maken in Hollywood. Maar als er één is op wie we geld zouden durven in te zetten, is het Michaël R. Roskam, de maker van ’Rundskop’. Zijn film ’The Drop’ (die voordien ’Animal Rescue’ heette) komt in Amerika uit op 19 september, wij moeten nog wachten tot oktober.  Maar een paar dagen terug werden er enkele foto’s van op de set in omloop gebracht.  Daarop zijn hoofdrolspeler Tom Hardy te zien en de inmiddels overleden James Gandolfini. Maar ook onze Michaël Roskam. En vandaag werd de eerste trailer van de film gelanceerd.

Lees meer  

Filmnieuws

Stad Gent zet ploeg 'The Broken Circle Breakdown' in de bloemetjes

Op dinsdag 1 april 2014 ontving het stadsbestuur de cast en de crew van de Vlaamse langspeelfilm ‘The Broken Circle Breakdown’ van Felix Van Groeningen. Gent is trots op deze op en top Gentse productie. In oktober 2012 werd de film 'The Broken Circle Breakdown' gelanceerd als openingsfilm van het 39ste Film Fest Gent.  Deze film is een op en top Gentse productie.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Beluister de bevreemdende soundtrack van 'Under the Skin'

De film, met in de hoofdrol Scarlett Johansson, was op het afgelopen 40e Film Fest Gent een late entry. Na de première op het Filmfestival van Venetië konden we de film dus nog net toevoegen aan ons programma. 'Under The Skin' heeft een bijzondere soundtrack, die je misschien net zo kan betoveren als de film zelf.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Carrie

Bijna 40 jaar is het inmiddels geleden dat Hollywoodmaestro Brian De Palma een emmer varkensbloed over Sissy Spacek liet uitstorten in de gelijknamige horrorklassieker, tevens zijn grote doorbraakfilm. Hoog tijd voor een remake, moet 'Boys Don't Cry'-regisseuse Kimberly Pierce gedacht hebben. En die is naar eigen zeggen nóg trouwer aan Stephen Kings gelijknamige debuutroman uit 1974 dan de versie van De Palma. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Vlaams animatietalent in Annecy

De korte animatiefilm Heir to the Evangelical Revival van Wendy Morris is geselecteerd voor het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy (9-14 juni). Ook twee kinderreeksen gecoproduceerd met Vlaanderen maken deel uit het van programma, net zoals de kerstspecial van Paniek in het dorp en werk van Emma De Swaef en Marc James Roels.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Vlaanderen verwelkomt nieuw gratis filmmagazine

Het gaat goed met de Vlaamse cinema en niet enkel in de bioscoopzalen. Begin april krijgt het Vlaamse medialandschap er ook een gloednieuw én gratis filmmagazine bij. 'Vertigo' zal maandelijks in magazinevorm verschijnen, maar is ook het gelijknamige webportaal waar zowel het brede publiek als cinefielen hun gading vinden.

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: What Maisie Knew

'What Maisie Knew' is een hedendaagse adaptatie van de gelijknamige avant-garde roman van Henry James, waarin het Londen van 1897 vervangen wordt door upstate New York anno nu.

We maken kennis met de zesjarige Maisie - voortreffelijk gespeeld door het charismatisch nieuwkomertje Onata Aprile - die vast komt te zitten in de bittere voogdijstrijd van haar ouders-in-vechtscheiding. Haar moeder Suzanna (een angstaanjagende Julianne Moore) is een neurotische rockzangeres op haar retour en haar vader Beale (een even angstaanjagende Steve Coogan) een befaamde kunsthandelaar. Beiden hebben meer oog voor hun materiële en financiële beslommeringen dan voor hun eigen dochter. Niet verwonderlijk dat Maisie haar egocentrische ouders probeert te ontvluchten en troost zoekt bij haar ex-nanny en bij Suzanna's nieuwe liefde Lincoln (gespeeld door True Blood-hunk Aleksander Skarsgard). 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD, Blu-Ray en 3D Blu-Ray: Gravity

De Mexicaanse rasfilmer Alfonso Cuarón ('Y tu Mamá También') heeft zich binnen het Amerikaanse studiosysteem dubbel en dik bewezen met de geweldige dystopische doemthriller 'Children of Men'. Zeven jaar hebben we moeten wachten op een opvolger, maar eindelijk is hij gearriveerd - op duizend kilometer boven de aarde nog wel - met George Clooney en Sandra Bullock in de enige twee rollen en in digitale 3D. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Brossé

De paradox van de succesvolle, wereldse dirigent, die tegelijk de poort van de eeuwenoude wereld van de klassieke muziek even open zet en de intimistische componist, voelt als staan op een rotspunt in wankel evenwicht. En dat blijven doen. Tot de repetities zijn afgerond en het concert begint. De dirigent gaat op, zet zich voor het orkest. Zijn handen worden geheven...klaar om muziek te worden. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD, Blu-Ray en VOD: Twenty Feet From Stardom

Twintig voet (of ongeveer zes meter). Op een concertpodium is dat de gemiddelde afstand tussen de lead singer en de background vocalists. Het zijn die laatste die in Morgan Neville's 'Twenty Feet From Stardom' in de spotlight staan.

"This is a story about people whose fingerprints are all over the music we know but we have no idea who they are," vertelde Neville aan Amerikaans muziekblad 'Rolling Stone'. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Sundance Channel lanceert kortfilmwedstrijd

Sundance Channel lanceert, in samenwerking met het Sundance Institute, voor het eerst een kortfilmwedstrijd voor Belgische cineasten (amateurs, professionelen of studenten). Er worden twee prijzen uitgereikt: de juryprijs ‘Sundance Channel Shorts Award voor beste kortfilm’ en de ‘Sundance Channel Shorts publieksprijs’.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics