VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Filmnieuws

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Beluister de bevreemdende soundtrack van 'Under the Skin'

De film, met in de hoofdrol Scarlett Johansson, was op het afgelopen 40e Film Fest Gent een late entry. Na de première op het Filmfestival van Venetië konden we de film dus nog net toevoegen aan ons programma. 'Under The Skin' heeft een bijzondere soundtrack, die je misschien net zo kan betoveren als de film zelf.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Carrie

Bijna 40 jaar is het inmiddels geleden dat Hollywoodmaestro Brian De Palma een emmer varkensbloed over Sissy Spacek liet uitstorten in de gelijknamige horrorklassieker, tevens zijn grote doorbraakfilm. Hoog tijd voor een remake, moet 'Boys Don't Cry'-regisseuse Kimberly Pierce gedacht hebben. En die is naar eigen zeggen nóg trouwer aan Stephen Kings gelijknamige debuutroman uit 1974 dan de versie van De Palma. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Vlaams animatietalent in Annecy

De korte animatiefilm Heir to the Evangelical Revival van Wendy Morris is geselecteerd voor het Internationaal Animatiefilmfestival van Annecy (9-14 juni). Ook twee kinderreeksen gecoproduceerd met Vlaanderen maken deel uit het van programma, net zoals de kerstspecial van Paniek in het dorp en werk van Emma De Swaef en Marc James Roels.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Vlaanderen verwelkomt nieuw gratis filmmagazine

Het gaat goed met de Vlaamse cinema en niet enkel in de bioscoopzalen. Begin april krijgt het Vlaamse medialandschap er ook een gloednieuw én gratis filmmagazine bij. 'Vertigo' zal maandelijks in magazinevorm verschijnen, maar is ook het gelijknamige webportaal waar zowel het brede publiek als cinefielen hun gading vinden.

 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: What Maisie Knew

'What Maisie Knew' is een hedendaagse adaptatie van de gelijknamige avant-garde roman van Henry James, waarin het Londen van 1897 vervangen wordt door upstate New York anno nu.

We maken kennis met de zesjarige Maisie - voortreffelijk gespeeld door het charismatisch nieuwkomertje Onata Aprile - die vast komt te zitten in de bittere voogdijstrijd van haar ouders-in-vechtscheiding. Haar moeder Suzanna (een angstaanjagende Julianne Moore) is een neurotische rockzangeres op haar retour en haar vader Beale (een even angstaanjagende Steve Coogan) een befaamde kunsthandelaar. Beiden hebben meer oog voor hun materiële en financiële beslommeringen dan voor hun eigen dochter. Niet verwonderlijk dat Maisie haar egocentrische ouders probeert te ontvluchten en troost zoekt bij haar ex-nanny en bij Suzanna's nieuwe liefde Lincoln (gespeeld door True Blood-hunk Aleksander Skarsgard). 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD, Blu-Ray en 3D Blu-Ray: Gravity

De Mexicaanse rasfilmer Alfonso Cuarón ('Y tu Mamá También') heeft zich binnen het Amerikaanse studiosysteem dubbel en dik bewezen met de geweldige dystopische doemthriller 'Children of Men'. Zeven jaar hebben we moeten wachten op een opvolger, maar eindelijk is hij gearriveerd - op duizend kilometer boven de aarde nog wel - met George Clooney en Sandra Bullock in de enige twee rollen en in digitale 3D. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Brossé

De paradox van de succesvolle, wereldse dirigent, die tegelijk de poort van de eeuwenoude wereld van de klassieke muziek even open zet en de intimistische componist, voelt als staan op een rotspunt in wankel evenwicht. En dat blijven doen. Tot de repetities zijn afgerond en het concert begint. De dirigent gaat op, zet zich voor het orkest. Zijn handen worden geheven...klaar om muziek te worden. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD, Blu-Ray en VOD: Twenty Feet From Stardom

Twintig voet (of ongeveer zes meter). Op een concertpodium is dat de gemiddelde afstand tussen de lead singer en de background vocalists. Het zijn die laatste die in Morgan Neville's 'Twenty Feet From Stardom' in de spotlight staan.

"This is a story about people whose fingerprints are all over the music we know but we have no idea who they are," vertelde Neville aan Amerikaans muziekblad 'Rolling Stone'. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Sundance Channel lanceert kortfilmwedstrijd

Sundance Channel lanceert, in samenwerking met het Sundance Institute, voor het eerst een kortfilmwedstrijd voor Belgische cineasten (amateurs, professionelen of studenten). Er worden twee prijzen uitgereikt: de juryprijs ‘Sundance Channel Shorts Award voor beste kortfilm’ en de ‘Sundance Channel Shorts publieksprijs’.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

TUMULTINGENT#2 op 19/03: bigger and bolder

Met een blitzkrieg annexeerde TUMULTINGENT anderhalf jaar geleden voor de eerste maal het Gentse culturele leven. Wegens overdonderend succes – meer dan 4000 bezoekers gaven zich over aan het niet zo typische kunstevenement - gaat het online en on air cultuurplatform van Urgent.fm dit jaar opnieuw de strijd aan om nog meer culturele zielen in te lijven met TUMULTINGENT #2 op 19/3.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Matthias Schoenaerts en Stef Aerts gecast in nieuwe speelfilm Felix van Groeningen

Matthias Schoenaerts en Stef Aerts (Adem) spelen de hoofdrollen in Belgica, de nieuwe speelfilm van The Broken Circle Breakdown regisseur Felix van Groeningen. Dat maakte het Gentse productiehuis Menuet zojuist bekend. Voor zijn vijfde speelfilm doet van Groeningen opnieuw beroep op een aantal trouwe kompanen zoals cameraman Ruben Impens, monteur Nico Leunen en producent Dirk Impens.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Viramundo

Gilberto Gil is, na koffie en suiker, Brazilië's meest geliefde exportproduct. Na decennia van uitverkochte shows en internationale erkenning begint de muzikant aan een nieuw soort wereldtour door het zuidelijk halfrond. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Festivalfilm op DVD: Los Amantes Pasajeros

Met voldragen en complex geconstrueerde films als Hable con ella, La mala educacion en La piel que habito leek er even op dat Pedro Almodovar definitief volwassen was geworden, maar met deze erotische catharsis hoog in de lucht  keert hij terug naar de babbelkitsch uit zijn vroegere werk.

Lees meer  

Film Fest Gent - (photo Luk Monsaert)
Filmnieuws

Bavo Defurnes Souvenir wint Berlinale VFF Pitch Award

Bavo Defurne heeft met zijn nieuwe speelfilmproject Souvenir de VFF Highlight Pitch Award gewonnen tijdens de Berlinale Co-Production Market. Souvenir kwam na de pitching sessies van de drie genomineerde films uit de bus als het beste project en kan dankzij de prijs rekenen op €10.000 voor de verdere ontwikkeling van de film.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics