VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Festival

description
Film Fest Gent -
Festival

Studentenkortfilm vindt bloem tussen Boliviaans tin

Van je geboorteland Mexico via een overstapje in Frankrijk op Film Fest Gent belanden. Het overkwam Karen Vazquez die zondag 18 oktober met haar afstudeerproject ‘Flor de mil Colores’ (Bloem met duizend kleuren) samen met negen anderen, deelneemt aan de competitie voor Beste Belgische Studentenkortfilm.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Verslag van de première van 'Problemski Hotel'

“Dit is geen film om over te debatteren, maar om heel stil van te worden.” Phara de Aguirre kijkt de bomvolle zaal in, die zonet ‘Problemski Hotel’ heeft gezien. Vierhonderd mensen die op een vrijdagavond niet op café gingen, maar naar een film over een asielcentrum kwamen kijken.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Talks @ 42e Film Fest Gent

Scenaristen en regisseurs Benny Vandendriessche, Jeroen Perceval, Manu Riche en Thomas Bidegain gaan in gesprek met artistiek directeur Patrick Duynslaeger over hun ervaringen en het proces van filmmaken.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Vliegen de ‘Duiven’ op de Servais-expo?

Zullen de getekende ‘Duiven’ van Raoul Servais toch nog vliegen? Op de opening van de overzichtstentoonstelling ‘De wereld van Raoul Servais – vroeger… nu… straks…’ was producent Willem Thyssen een klein beetje optimistisch. Jacques Dubrulle, voorzitter van het Raoul Servais fonds, kondigde daar immers aan dat hij met het fonds op zoek gaat naar financiering. Zo kan de ultieme droom van de nu 87-jarige Raoul Servais wellicht in vervulling gaan.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Brak (Fallow): verontrustende, maar broodnodige cinema

Dit jaar biedt Film Fest Gent een bijzonder actueel parcours aan, namelijk 'Fort Europe'. Een door de actualiteit gedicteerd parcours met speelfilms en series die het Europa van asielzoekers, migranten, globalisering, terreurdreiging, verregaande besparing en inmenging in democratische besluitvorming op zeer diverse manieren in kaart brengen. Brak (Fallow), het straffe drama van Laurent Van Lancker, behandelt ook deze gevoelige onderwerpen.

Lees meer  

Film Fest Gent - © Lisa Bom
Festival

Stijlvolle rode loper @ opening van 42e FFGENT

Gisteren ging het 42e Film Fest Gent van start en dat gebeurde met de nodige glitter & glamour! Allerlei sterren sierden de rode loper met hun stijlvolle aanwezigheid. Dankzij enkele modieuze partners, kon ook Film Fest Gent zich in een elegant jasje hullen.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

The Rileys: Gyan & Terry Riley / Floris Vanhoof

Terry Riley staat bekend als één van de grondleggers van het minimalisme; een stroming binnen avant-garde muziek die hij mee in gang stak met zijn revolutionaire compositie 'In C' uit 1964. Dit werk, bestaande uit repetitieve, in elkaar lopende patronen, inspireerde componisten als Steve Reich, Philip Glass, John Adams en rock groepen als Soft Machine, Tangerine Dream en The Who (die het nummer Baba O' Riley aan hem opdroegen).

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Daniel Fish - Eternal @ Vooruit

Twee acteurs, twee camera’s, twee uur, één take.

Twee acteurs die twee uur lang de laatste scène naspelen van de bekende film ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ (Michel Gondry). Dat dat alles behalve saai is, bewijst de video-installatie ‘Eternal’. De videoperformance was in 2013 een van de hoogtepunten van het New Yorkse alternatieve kunstenfestival ‘Under the Radar’. The New York Times schreef: “Dit is een intellectueel plezier, en verrassend genoeg, heeft ‘Eternal’ ook een emotionele impact.”

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Talk met juryvoorzitter Sir Alan Parker

Zoals veel van zijn generatiegenoten wisselde Parker zijn puur Britse films altijd af met grotere Amerikaanse producties, maar nooit voor vrijblijvend Hollywoodvertier. “If you haven’t got something to say, I don’t think you should be a filmmaker” is zijn devies.

Voorafgaand aan de talk kan je 'Midnight Express' bekijken, een klassieker geregisseerd door Alan Parker. Tijdens de Talk zal hij vertellen over de film 'Midnight Express' en de furore die hij maakte.
Met je filmticket kan je de talk gratis bijwonen!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent zkt. enthousiaste enquêteurs!

Wil jij altijd net dat beetje meer weten? Film Fest Gent ook! We zoeken enthousiaste enquêteurs voor onze publieksenquete om ons publiek het hemd van het lijf te vragen. In ruil voor je inzet krijg je van het festival filmvouchers waarmee je een film naar keuze kan bezoeken.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics