Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Festival

description
Film Fest Gent -
Festival

Young Critics gezocht voor Workshop

Photogénie en Film Fest Gent presenteren dit jaar de tweede Young Critics Workshop!  We zoeken 5 gemotiveerde jongeren tussen 18 en 26 jaar om hun filmkritisch talent in de strijd te gooien tijdens de 42e editie van het filmfestival.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest in Vooruit

Ook dit najaar zetten Film Fest Gent en Vooruit de schouders onder een aantal gezamenlijke projecten. Zo zal het boekenprogramma Uitgelezen draaien rond films en zullen er een aantal installaties zijn. Het volledige programma ligt nog niet vast maar we kunnen al een tipje van de sluier oplichten. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent en Fast Forward Events slaan de handen in elkaar

Naast het selecteren van films, de programmatie van onze filmmuziekconcerten en de planning van de gasten, is Film Fest Gent ook weer begonnen met de inrichting van het festivaldorp. En de lat ligt hoog! Want de voorbije jaren breidde het festivaldorp steeds meer uit. Dit betekende qua logistiek en concept een grote uitdaging om onze sponsors en hun genodigden elk jaar opnieuw een unieke belevenis aan te bieden tijdens de avant-premières.

Om aan deze uitdagingen en verwachtingen te voldoen gaat Film Fest Gent dit jaar in zee met Fast Forward Events. Een jong en dynamisch Gents eventbureau met ervaring in creatieve events, brand activaties en product presentaties. Where logic meets magic is hun leuze en dat blijkt ook uit de talrijke referenties op hun palmares. Naast corporate events kennen ze ook iets van feestjes en richtten ze daarvoor hun zusterbedrijf ‘Nasty Mondays’ op. Gelukkig start Film Fest Gent wel op een dinsdag…

Fast Forward Events gaat deze nieuwe uitdaging aan met veel enthousiasme en doet hiervoor een beroep op een aantal bestaande partners van Film Fest Gent, alsook op een aantal nieuwe.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Focus op Britse Cinema tijdens het 42e Film Fest Gent

Na een Focus op de Franse film vorig jaar, richt de 42e editie van Film Fest Gent de spotlights op de Britse cinema, die de jongste jaren een echte bloeiperiode doormaakt. Naar aanleiding van deze Focus op British Cinema wil FFGent ook de rijke traditie van de Britse filmmuziek vieren. Vandaar het concert in Muziekcentrum de Bijloke van GREAT BRITISH FILM MUSIC dat een bloemlezing biedt uit het werk van de grote klassieke en hedendaagse filmcomponisten die een blijvende bijdrage hebben geleverd aan de uitstraling en het succes van de Britse cinema.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Follow Gent zoekt verhalen

Follow Gent is een experimentele langspeelfilm die onafhankelijk geproduceerd en gelanceerd zal worden door middel van sociale mediakanalen. Ook dit jaar zoekt het Follow Gent team nieuwe verhalen om te verfilmen! 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Barco @ Film Fest Gent

Al meer dan 20 jaar is Barco als visualisatie partner een belangrijke sponsor van Film Fest Gent. Ter gelegenheid van de 41e editie sprak onze festivalreporter met programmator Wim de Witte en Wim Buyens, Vice President van de entertainment divisie van Barco, over de trouwe samenwerking. Bekijk hier het filmpje.

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics