VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Festival

description
Film Fest Gent - © Lisa Bom
Festival

Stijlvolle rode loper @ opening van 42e FFGENT

Gisteren ging het 42e Film Fest Gent van start en dat gebeurde met de nodige glitter & glamour! Allerlei sterren sierden de rode loper met hun stijlvolle aanwezigheid. Dankzij enkele modieuze partners, kon ook Film Fest Gent zich in een elegant jasje hullen.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

The Rileys: Gyan & Terry Riley / Floris Vanhoof

Terry Riley staat bekend als één van de grondleggers van het minimalisme; een stroming binnen avant-garde muziek die hij mee in gang stak met zijn revolutionaire compositie 'In C' uit 1964. Dit werk, bestaande uit repetitieve, in elkaar lopende patronen, inspireerde componisten als Steve Reich, Philip Glass, John Adams en rock groepen als Soft Machine, Tangerine Dream en The Who (die het nummer Baba O' Riley aan hem opdroegen).

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Daniel Fish - Eternal @ Vooruit

Twee acteurs, twee camera’s, twee uur, één take.

Twee acteurs die twee uur lang de laatste scène naspelen van de bekende film ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’ (Michel Gondry). Dat dat alles behalve saai is, bewijst de video-installatie ‘Eternal’. De videoperformance was in 2013 een van de hoogtepunten van het New Yorkse alternatieve kunstenfestival ‘Under the Radar’. The New York Times schreef: “Dit is een intellectueel plezier, en verrassend genoeg, heeft ‘Eternal’ ook een emotionele impact.”

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Talk met juryvoorzitter Sir Alan Parker

Zoals veel van zijn generatiegenoten wisselde Parker zijn puur Britse films altijd af met grotere Amerikaanse producties, maar nooit voor vrijblijvend Hollywoodvertier. “If you haven’t got something to say, I don’t think you should be a filmmaker” is zijn devies.

Voorafgaand aan de talk kan je 'Midnight Express' bekijken, een klassieker geregisseerd door Alan Parker. Tijdens de Talk zal hij vertellen over de film 'Midnight Express' en de furore die hij maakte.
Met je filmticket kan je de talk gratis bijwonen!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent zkt. enthousiaste enquêteurs!

Wil jij altijd net dat beetje meer weten? Film Fest Gent ook! We zoeken enthousiaste enquêteurs voor onze publieksenquete om ons publiek het hemd van het lijf te vragen. In ruil voor je inzet krijg je van het festival filmvouchers waarmee je een film naar keuze kan bezoeken.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Christopher Plummer ontvangt Joseph Plateau Award op het 42e Film Fest Gent

Acteerveteraan Christopher Plummer zal op het 42e Film Fest Gent de Joseph Plateau Honorary Award in ontvangst nemen. Met deze prijs wil het festival gasten eren die een speciale bijdrage leverden aan de kunst van het filmmaken. “Als er één acteur de Joseph Plateau-prijs verdient dan is het wel deze immens veelzijdige Canadese rasacteur", aldus artistiek directeur Patrick Duynslaegher. Op het festival is Plummer te zien in 'Remember', een film van Atom Egoyan.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Literaire films @ Film Fest Gent!

In de wereld van de cinematografie is de link met literatuur nooit veraf. De cinema vloeit uit de literatuur of er is sprake van een wederzijdse beïnvloeding. Kortom: deze twee expressieve media blijken al decennia lang een bron van inspiratie voor filmmakers en schrijvers. Dit blijkt ook zo te zijn in de 42e editie van Film Fest Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Alejandro Amenábar stelt 'Regression' voor op 42e Film Fest Gent

'Regression', de nieuwste speelfilm van Alejandro Amenábar ('Abre los ojos', 'Mar Adentro', 'The Others') zal vertoond worden op het 42e Film Fest Gent in de sectie Galas & Specials. De hoofdcast bestaat uit Emma Watson en Ethan Hawke. De film gaat op 17 oktober in Belgische première op het festival, in aanwezigheid van Amenábar zelf.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Film Fest Gent maakt het volledige programma van de 42e editie bekend

Het programma van het 42e Film Fest Gent is vanmiddag officieel voorgesteld. Van 13 tot 24 oktober biedt het festival een waaier van 111 uiteenlopende langspeelfilms aan. Er is een focus op UK cinema en er vinden verschillende concerten, panels en talks plaats. Het festival pakt dit jaar opnieuw uit met bekende internationale gasten zoals Colin Farrell, Hirokazu Koreeda, Pablo Larraín, Thomas Bidegain en Alan Silvestri.

Bekijk hier het volledige programma van het 42e Film Fest Gent!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Talk: Sir Alan Parker

Britse topregisseur Alan Parker is de voorzitter van de internationale jury van het 42e Film Fest Gent. Zoals veel van zijn generatiegenoten wisselde Parker zijn puur Britse films altijd af met grotere Amerikaanse producties, maar nooit voor vrijblijvend Hollywoodvertier. “If you haven’t got something to say, I don’t think you should be a filmmaker” is zijn devies. Alan Parker gaat in de 'Talk' in gesprek met Patrick Duynslaegher over zijn werk.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

Nieuwe fictiereeks Bevergem geselecteerd voor 42e Film Fest Gent

De nieuwe fictiereeks, Bevergem, is geselecteerd voor de 42e editie van Film Fest Gent (13-24 okt). Tijdens het festival zullen de laatste 4 afleveringen in première vertoond worden in de sectie 'Serial Madness'. De eerste 4 afleveringen worden vanaf 30 september uitgezonden op Canvas. Bekijk hier de trailer en leer de inwoners van Bevergem kennen. 

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

FFGent events al in verkoop

De 42e editie van Film Fest Gent (13 tot 24 oktober 2015) nadert en ook de 15e verjaardagseditie van het World Soundtrack Awards Ceremony & Concert op zaterdag 24 oktober 2015 belooft een mooie editie te worden.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Festival

'The Walk' vooropening van het 42e Film Fest Gent

Het duizelingwekkende ‘The Walk’, de nieuwste film van Robert Zemeckis met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol, is op 12 oktober 2015 de vooropening van het 42e Film Fest Gent. Naast ‘The Walk’ vertoont FFGent ook de ‘Back to the Future’ trilogie van Zemeckis in het kader van de 30e verjaardag van de film. Tenslotte sluit het festival af met de 15e World Soundtrack Awards, met o.a. de concertpremière van de filmmuziek van ‘The Walk’ in aanwezigheid van Alan Silvestri, de vaste componist van Zemeckis. Daarbij wordt de film tot nieuwe hoogtes getild doordat de film vertoond zal worden in 3D!

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics