Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA
'Back To The Future'- Marathon op 21 oktober!
'Back To The Future'- Marathon op 21 oktober! Festival
deel dit artikel

Great Scott! Op woensdag 21 oktober 2015 vieren we dat Marty McFly dertig jaar geleden terug ging naar de toekomst! Op Film Fest Gent kan je de volledige trilogy van 'Back To The Future' op het grote witte doek bekijken. In 10 andere Kinepolis complexen in België kan je ook van de eerste twee films genieten. 

'Back To The Future'- Marathon op 21 oktober!

De eerste ‘Back to the Future’ film dertig jaar oud en deze verjaardag vieren we op 21 oktober 2015, exact de datum uit de toekomst waarin eighties tiener Michael J.Fox strandde in het tweede deel van de trilogie met een DeLorean die werd omgebouwd tot een tijdmachine. Robert Zemeckis’ trilogie is een bevallige, sluwe en luidruchtige mix van S-F, teenagerromantiek en ironische heimwee naar het Amerika van de eerste tv-toestellen en vroege rock’n’roll. Part II bestaat helemaal uit variaties en correcties op het origineel; Part III is een omgekeerde tijdreis waarin de jonge held in de Far West terechtkomt. In zijn totaliteit genomen is dit ook een vindingrijk en zelfs gedurfd (zeker voor een grote studio) verhalend experiment, dat voortgestuwd wordt door de triomfantelijke score van Alan Silvestri, de centrale gast op het WSAwards- concert waarmee deze festivaleditie afsluit. 

Praktisch
TRILOGY BACK TO THE FUTURE @ FILM FEST GENT
21 oktober 2015 om 18u30
Kinepolis Ter Platen 12 9000 Gent

18:30 Back to the future I 
20:30 Back to the future II 
22:45 Back to the future III 

Bestel hier je tickets!  Het is niet mogelijk om de films apart te bekijen, de trilogie zal als 1 filmpakket verkocht worden. 

Tickets voor de voorstelling in de andere Kinepolis complexen kan je hier bestellen. In de complexen in Antwerpen,  Braine l'Alleud, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik en Oostende. zullen enkel de eerste twee films van de trilogy vertoond worden om 20:00. 

Wil je ook dat weekend nog genieten van de filmmuziek van Back to the future? Dat kan door HIER tickets  te bestellen voor de 15e World Soundtrack Awards met als centrale gast Alan Silvestri, componist van onder meer Back to the Future, Forrest Gump, The Avengers en nog veel meer! 

 

Patrick Duynslaegher

Patrick Duynslaegher

Duynslaegher was van 1972 tot 2011 filmcriticus voor Knack. In 2011 verliet hij Knack om artistiek directeur van Film Fest Gent te worden. Duynslaegher staat bekend om zijn grote passie voor Alfred Hitchcock, Brian De Palma, Stanley Kubrick en Eric Rohmer. Zijn favoriete filmcritici zijn Pauline Kael en David Ansen.

Online communicatie door Lavagraphics