Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent - FollowGent

Call for directors: FollowGent wants you!

Begin dit jaar verstuurde FFGent de oproep van FollowGent om een script in te sturen voor de vierde editie van dit bijzondere script-to-screen project. Uit de ingezonden scenario's is een long list gemaakt die samen het verhaal van de experimentele langspeelfilm gaan vormen. FollowGent zoekt nu regisseurs die een segment ervan voor hun rekening willen nemen. De lange film wordt vertoond op Film Fest Gent 2016, dus pas afgestudeerde dramaregisseurs en pub regisseurs die graag wat fictie willen regisseren, waar wachten jullie nog op? 

Lees meer

Film Fest Gent - I Nostri Ragazzi
One Shot Cinema

One Shot Cinema april: I NOSTRI RAGAZZI

Vanaf vanavond kan je deze maand weer elke woensdagavond aanschuiven voor een film van formaat die niet eerder in de Belgische cinemas te zien was. Film Fest Gent en KASKCinema schotelen je het smakelijke I NOSTRI RAGAZZI voor, een Italiaanse bewerking van de bestseller 'Het Diner'.

* Update: de voorstellingen op 20 en 27 april zijn volzet, je kan je ter plekke op de wachtlijst laten zetten. In mei is er weer een nieuwe OneShotCinema, en wel één van de grootste verrassingen op Film Fest Gent 2015 (en bovendien volledig gefilmd met een iPhone): Tangerine (Sean Baker) *. Klik hier voor het reserveren van je tickets. 

Lees meer

Film Fest Gent - EPAS

LAST CALL Schrijf je in voor de European Postgraduate in Arts in Sound

Ben je pas afgestudeerd maar nog niet klaar met het verruimen van je kennis omtrent audiovisuele media? Dan is het nu je LAATSTE KANS om je in te schrijven voor de European Postgraduate in Arts and Sound (EPAS).

De eerste module gaat van start op 1 september 2016 in de Gentse School of Arts (KASK). In dit postgraduaat worden de creatieve mogelijkheden van het gebruik van geluid in audiovisuele media en andere kunstvormen onderzocht. Klank behoort wezenlijk tot de manier waarop we de wereld rondom ons waarnemen maar die is, in tegenstelling tot de visuele aspecten van die waarneming, relatief nieuw als onderzoekdomein. Klank wordt meestal als een technisch in plaats van een esthetisch gegeven beschouwd.

Belangstellenden kunnen zich inschrijven tot 15 mei 2016.

Lees meer

Film Fest Gent - VAF Infosessie
Filmnieuws

Laatstejaars film kijken achter VAF schermen

Laatstejaarsstudenten aan de Vlaamse filmscholen opgelet! Op maandag 11 april organiseert het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) van 10u tot 13u een infosessie voor laatstejaarsstudenten. Het is een uitgelezen kans om achter de schermen te kijken van het VAF, de MEDIA desk, Mediarte.be en Kunstenloket: allemaal organisaties waarmee je met een filmdiploma op zak op een of andere manier in contact kan komen. Op een voormiddag kom je aan de weet wat elke organisatie te bieden heeft aan onder andere ondersteuning, financiering, opleiding. Als je een toekomst in de audiovisuele sector ambieert is deze infosessie een absolute must.
 

Lees meer

Film Fest Gent - Her - Spike Jonze
Filmnieuws

FFGent Tipt: films op TV

Festivalfilms uit voorgaande edities of cinemaparels die het bekijken zeker waard zijn: soms hoef je er je huis/zetel niet voor uit. Film Fest Gent tipt je over de beste films die de komende week (23 -30 maart) op TV te zien zijn.

Lees meer

Film Fest Gent - Beast - Pieter Coudyzer 

Annecy omarmt Vlaamse animatie

Met zijn jongste korte animatiefilm ‘Beast’ neemt Pieter Coudyzer deel aan de kortfilm competitie van het befaamde animatiefilmfestival van het Franse Annecy (13-18 juni 2016). Coudyzer stelde er in 2013 al zijn vorige film ‘De Wake’ voor. Naast ‘Beast’ worden het humoristische ‘Three Little Ninjas Delivery Service’, de studentenfilm ‘Mahonie’ en de met Vlaanderen gecoproduceerde animatiefilm ‘Paniek in het Dorp – Terug naar school’ voorgesteld.
 

Lees meer

Film Fest Gent - An De Gruyter won in 2015 met haar scenario voor 'Magique Mécanique'
Filmnieuws

Visser-Neerlandiaprijs: wedstrijd voor scenarioschrijvers

Heb je een scenario liggen voor een nog te produceren speelfilm, televisiefilm of proefaflevering van een televisiereeks? Ben je er aan eentje bezig? Denk je er de komende maanden nog een te schrijven? Leden en aspirant leden van de Scenaristengilde en Netwerk Scenarioschrijvers kunnen nog tot 1 mei een scenario inzenden voor de Visser-Neerlandiaprijs voor Scenario.

Lees meer

Film Fest Gent - War Room - Dr. Stangelove
In Memoriam

Filmsetvirtuoos Ken Adam opent zijn archieven

De vorige week overleden Britse production designer Ken Adam (1921-2016) was vooral befaamd voor de uitgerekend zeven 007-films waarvoor hij de extravagante decors ontwierp. Met zijn megalomane optrekjes van de schurken uit de James Bond prenten en de bijhorende gekke gadgets die hij verzon, gaf hij niet alleen vorm aan de look & feel van de langstlopende serie uit de filmgeschiedenis, maar ook een beetje aan de jaren zestig. Ook de War Room uit 'Dr.Strangelove' komt uit zijn zwarte viltstift.
 

Lees meer

Film Fest Gent - Tonic Immobility

Screen Flanders steunt drie Vlaamse filmdebuten

De langspeelfilmdebuten, ‘Tonic Immobility’, ‘Zagros’ en ‘Allemaal Familie’ van respectievelijk Nathalie Teirlinck, Sahim Omar Kalifa en Dries Vos behoren tot de vijf audiovisuele producties waarin Screen Flanders in totaal een miljoen euro investeert. De door de Vlaamse overheid toegekende steun gaat naar producties die een deel van hun budget in het Vlaamse gewest investeren. Voor elke euro steun moet hier minstens 1 euro aan audiovisuele uitgaven worden besteed. 

Lees meer

Film Fest Gent - Storm

Filmnieuws van eigen bodem: Jeugdfilm Storm trekt door Vlaanderen

Ieper, Gent en Antwerpen leveren dezer dagen het decor voor de opnames van de historische thriller 'Storm'. Deze jeugdfilm speelt zich af in het laat middeleeuwse Antwerpen in een tijd toen de vrije meningsuiting sterk onder druk stond. Storm is de 12-jarige zoon van drukker Klaas Voeten die in het geheim verboden teksten drukt. Hij wordt door inquisiteur Frans van der Hulst betrapt en ter dood veroordeeld. Zoon Storm probeert, in een race tegen de klok en met hulp van het weesmeisje Marieke, zijn vader van de doodstraf te redden.
 

Lees meer

Film Fest Gent - CinePrive 2016
Filmnieuws

Ciné Privé 2016 i.s.m. Film Fest Gent

Ciné Privé is een rondtrekkend filmfestival dat je op verrassende en uitzonderlijke locaties kennis laat maken met kort- en langspeelfilms, documentaires en animatiefilms. Voor deze editie selecteerde Film Fest Gent een bijzondere compilatie aan kortfilms en documentaires, waaronder de drie winnaars van de kortfilm competitie van 2015. 
 

Lees meer

Film Fest Gent - FFG wants you
Festival

Stagiair online redactie/social media gezocht

Als stagiair online redactie/social media bij Film Fest Gent ondersteun je de afdeling MarCom bij alle online activiteiten. Je schrijft, redigeert en plaatst posts en artikelen voor onze nieuwsbrief, Twitter, Facebook, Instagram, YouTube kanaal en de website. Je helpt mee met het maken van campagneplannen en bedenkt nieuwe content (beeldmateriaal, interviews, video’s, tekst enz.) voor verschillende kanalen.

Lees meer

Film Fest Gent - Rundskop
Filmnieuws

FFGent Tipt: films op TV

Festivalfilms uit voorgaande edities of cinemaparels die het bekijken zeker waard zijn: soms hoef je er je huis/zetel niet voor uit. Film Fest Gent tipt je over de beste films die de komende week (17 -24 februari) op TV te zien zijn. 

Lees meer

Film Fest Gent - Herculeslab workshops 2016
Filmnieuws

Meld je aan voor de klankworkshops van Herculeslab

Herculeslab, een in Gent gevestigd audiovisueel laboratorium voor doctoraatsstudenten van KASK en het Conservatorium, organiseert drie driedaagse klankworkshops voor jonge professionals in maart en april 2016. Ben jij een geluidstechnicus, regisseur of producent, een geluidsacteur, mediakunstenaar of muzikant? Dan zijn deze workshops zeker iets voor jou. 

Lees meer

Film Fest Gent - D'Ardennen
Filmnieuws

D'Ardennen wint prijs voor beste Vlaamse film Magritte du cinéma

Festivalfilm 'D'Ardennen' van regisseur Robin Pront sleepte afgelopen zaterdag de prijs voor de beste Vlaamse film in de wacht tijdens de ceremonie van de Magritte du cinéma, de filmprijzen van Franstalig België. Ook de Vlamingen Wim Willaert (beste acteur), Veerle Baetens (beste actrice) en An Pierlé (beste originele muziek voor 'Le tout nouveau testament') mochten een award in ontvangst nemen.

Lees meer

Film Fest Gent - Ennio Morricone
Filmnieuws

Patrick Duynslaegher ontmoet Ennio Morricone

Hij is de grootste filmcomponist aller tijden, zowel qua productiviteit als kwaliteit. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher kon Ennio Morricone afgelopen december ontmoeten in Londen, waar hij Morricone aan het werk zag tijdens een opname in the Abbey Road Studio's. Beluister het volledige interview over de ontmoeting met Ennio Morricone op de website van Radio 1.
 

Lees meer

Online communicatie door Lavagraphics