VAF Kinepolis ING
World soundtrack awardsWSA

Recente updates

Het laatste film- en festivalnieuws

Film Fest Gent - Thank you backers
Festival

Thank you crowdfunding backers!

De voorbije twee maanden heeft het festival ingezet op een crowdfunding campagne voor het verzamelalbum rond Terence Blanchard, de gerenommeerde jazzmuzikant die, vooral in samenwerking met regisseur Spike Lee, tal van soundtracks én Grammy’s op zijn naam heeft staan.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Roskam met 'Le Fidèle' naar Toronto

Na de wereldpremière op het filmfestival van Venetië zal ‘Le Fidèle’ van Michael R. Roskam vertoond worden op het filmfestival van Toronto. Daar krijgt de film onder de titel ‘Racer and the Jailbird’ een plaats in het Special Presentations-luik. Het filmfestival van Toronto heeft plaats van 7 tot 17 september 2017. Bij ons komt de film op 4 oktober in de zalen.

Lees meer  

Film Fest Gent - Wanted: Explore Zone Jury 2017
Festival

WANTED: jongerenjury!

Ben je jong, bezeten door film en heb je een uitgesproken mening? Dan pas jij perfect binnen onze jongerenjury! Deze vijfkoppige jury zal haar deskundig oordeel vellen over de films uit Explore Zone, het jongerenparcours van het festival.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Brussels Jazz Orchestra vervoegt Brussels Philharmonic op het Symphonic Jazz Concert!

​De World Soundtrack Awards en Film Fest Gent vieren de 100e verjaardag van jazz met het Symphonic Jazz Concert: de beste symfonische jazz soundtracks van de laatste eeuw vergezeld door de bijhorende filmfragmenten op het grote scherm. Op deze speciale gelegenheid slaan twee orkesten de handen in elkaar! Brussels Jazz Orchestra vervoegt Brussels Philharmonic, en samen zullen ze de scores opvoeren onder leiding van maestro Dirk Brossé in het Capitole te Gent.

Lees meer  

Film Fest Gent -

In de kijker: Terence Blanchard

Film Fest Gent en World Soundtrack Awards halen Terence Blanchard naar België. Hij is de eregast op het WSA Gala & Concert én gaat een compilatiealbum opnemen met Brussels Philharmonic en Brussels Jazz Orchestra, onder leiding van Maestro Dirk Brossé. Waarom FFG & WSA voor Terence Blanchard kozen, lees je hier.  

Lees meer  

Film Fest Gent - Insyriated is openingsfilm 44e editie FFGent
Festival

Insyriated opent 44e editie

Film Fest Gent zal op dinsdag 10 oktober de 44e editie van het filmfestival openen met de Belgische film 'Insyriated', in aanwezigheid van de regisseur Philippe Van Leeuw en hoofdactrice Hiam Abbass.

Lees meer  

Film Fest Gent -
Young Critics

Call for Applications: Young Critics @ Film Fest Gent

​Cinea en Film Fest Gent presenteren de vierde Young Critics Workshop (12 – 20 oktober 2017) van Photogénie, waarin aanstormende filmcritici (tussen 18 – 26 jaar oud) de kans krijgen verslag te doen van de 44ste editie (10 – 20 oktober). Je aanmelden als aspirant-filmcriticus kan nog tot 5 september!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Cannes’ Cinéfondation ruggensteunt Teodora Ana Mihai

Met haar project ‘La Civil’ is de Roemeens-Belgische filmmaakster Teodora Ana Mihai geselecteerd voor het residentieprogramma van Cinéfondation, een initiatief van het filmfestival van Cannes. Ze is een van de zes getalenteerde internationale filmmakers die de kans krijgen om, in hartje Parijs, meer dan vier maanden aan hun filmproject te werken. Cinéfondation biedt daarbij persoonlijke begeleiding en professionele omkadering bij het schrijven. Er staan ook ontmoetingen met filmprofessionals op het programma en er is financiële ruggensteun

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

Fien Troch jurylid van Mostra-sectie

Nadat ze vorig jaar in de Orrizonti sectie van de Mostra del Cinema in Venetië met haar jongste film ‘Home’ de prijs voor de beste regie won, wordt Fien Troch dit jaar jurylid in diezelfde sectie. De 74ste editie van dit oudste en prestigieuze filmfestival heeft in de Dogenstad plaats van 30 augustus tot 9 september 2017.

Lees meer  

Film Fest Gent -

Win een Cinema Canvas CD!

Deze zomer reist Cinema Canvas Vlaanderen rond met een hoop filmklassiekers, geselecteerd door echte kenners. Iconische films zouden echter niets zijn zonder iconische muziek, dus komt er nu ook een Cinema Canvas CD!

Lees meer  

Film Fest Gent -
Filmnieuws

‘Cargo’ vaart van Oostende naar San Sebastian

Nadat hij op 8 september het filmfestival van Oostende heeft geopend mag Gilles Coulier met zijn debuutfilm ‘Cargo’ naar het filmfestival van San Sebastian (22 tot 30 september). Daar is ‘Cargo’ geselecteerd voor het programma New Directors, de competitie voor eerste of tweede langspeelfilms. De winnaar maakt kans op een geldprijs van 50.000 euro.

Lees meer  

Film Fest Gent - Film Fest Gent en Vooruit programma 2017

Ontdek het muzikale Film Fest Gent & Vooruit programma, met o.a. STUFF.

Van 10 tot 20 oktober 2017 maakt Gent zich op voor de 44e editie van Film Fest Gent. Kunstencentrum Vooruit wordt van 11 tot 21 oktober (we plakken er daar een extra dag aan voor onze fameuze afterparty) dé plek voor een boeiende kruisbestuiving tussen beeld en muziek - dankzij de samenwerking tussen Film Fest Gent & Vooruit. De Belgische band STUFF. geeft op 11 oktober de aftrap van dit programma met een live bewerking van muziek van filmcomponist Howard Shore. 

Lees meer  

Film Fest Gent -

Laatste kans! - Jonge componisten gezocht

Tijdens het World Soundtrack Awards Gala & Concert op 18 oktober wordt ook dit jaar de SABAM Award for the Most Original Composition by a Young International Composter ter waarde van €2500 uitgereikt. Deelnemers kunnen zich nog inschrijven voor de Compositiewedstrijd tot vrijdag 14 juli 2017. 

Lees meer  

Online communicatie door Lavagraphics